ΕΛΛΑΔΑ

Η «Ομάδα επίθεσης Σαχζάτ Λουκμάν» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μαρούσι

η-ομάδα-επίθεσης-σαχζάτ-λουκμάν-ανέ-500894

Η «Ομάδα επίθεσης Σαχζάτ Λουκμάν» ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, 20 Μαΐου, στα γραφεία πρακτορείου ασφαλειών στο εμπορικό κέντρο «Αίθριο» στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι.

Στην προκήρυξή της η «Ομάδα επίθεσης Σαχζάτ Λουκμάν» αναφέρει ότι στρέφεται κατά της δράσης «μίας χούφτας γραφικών νοσταλγών του Χίτλερ» και κάνει αναφορά στη δολοφονία του «Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα για να ακολουθήσει αυτή του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι». Η οργάνωση χαρακτηρίζει ως «δίκη-παρωδία» τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Την Τετάρτη 20/05 και ώρα 22:00 εισχωρήσαμε απαρατήρητοι στο εμπορικό κέντρο, ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ασφαλιστικής και τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος με χρονοκαθυστέρηση, που αποτελούνταν από 10 λίτρα εύφλεκτου υλικού και 4 φιάλες βουτανίου των 500ml, πυροδοτήσαμε κι αποχωρήσαμε βάση του σχεδιασμού μας.

Στην έκρηξη που ακολούθησε στο κλειστό γραφείο έγινε προσπάθεια απομάκρυνσης και κατάσβεσης του μηχανισμού από τον πατέρα Ιωάννη Λύρη, παλιό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, σύμβουλο του Ν. Μιχαλολιάκου και υποψήφιου βουλευτή στη Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2012. Ο ίδιος στην προσπάθεια αυτή τραυματίστηκε από την ισχυρή έκρηξη κι από τα θραύσματα των τζαμιών που προξένησε το ωστικό κύμα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο της προκήρυξης.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου