ΕΛΛΑΔΑ

Επιδόθηκε στον υπουργό Παιδείας η απόφαση του ΣτΕ για τους διευθυντές σχολείων

επιδόθηκε-στον-υπουργό-παιδείας-η-από-499825

Επιδόθηκε σήμερα στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου η ομόφωνη ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείαςεπί της υπουργικής απόφασης βάσει την οποίας έγινε η επιλογή των νυν Διευθυντών όλων των σχολείων της χώρας.

Η θητεία των Διευθυντών των σχολείων λήγει, έτσι κι αλλιώς, 30 Ιουνίου. Σε παλαιότερες δηλώσεις του πάντως ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το υπουργείο μέχρι τότε δεν θα προλάβει να συμμορφωθεί. Συγκεκριμένα ο κ. Γαβρόγλου είχε πει: «Μια απόφαση από το ΣτΕ έχεις ένα χρόνο προσαρμογής στην απόφαση. Άρα και σήμερα να μας κοινοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ νομίζω ότι μέχρι τέλος Ιουνίου δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα νομικό ως προς την παραμονή τους, και μετά, προφανώς, θα συμμορφωθούμε».

Και διαβεβαίωσε : «Εμείς είναι απολύτως σαφές ότι θα συμμορφωθούμε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και θα προχωρήσουμε σε ένα νέο τρόπο διορισμού των Διευθυντών Σχολείων».

Ο κ. Γαβρόγλου αναφερόμενος στην αξιολόγηση είχε επισημάνει επίσης ότι «Πρέπει ταυτοχρόνως να προβλέψουμε κι έναν επί της ουσίας ρόλο των διδασκόντων σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο Σύλλογος Διδασκόντων πρέπει να παίζει ένα πολύ βασικό ρόλο ως προς τις αυτοαξιολογήσεις της σχολικής μονάδας, ως προς την αποτίμηση του έργου του Διευθυντή».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου