ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν self test και στους στρατευμένους

δωρεάν-self-test-και-στους-στρατευμένους-851206

Mε τα διαλαμβανόμενα στο ΦΕΚ τ.Β’ 2237/30 Μαΐου 2021, κατέστη δυνατή η δωρεάν διανομή self tests σε κατόχους ΑΜΚΑ και στην ηλικιακή ομάδα δεκαοχτώ έως τριάντα ετών, στην οποία ανήκει κατά βάση η πλειοψηφία των οπλιτών θητείας, που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), οι οποίοι επίσης μπορούν να τα προμηθευθούν εντελώς δωρεάν από τα φαρμακεία».

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης, Νίκος Παπαναστάσης, Λεωνίδας Στολτίδης και Μανώλης Συντυχάκης με θέμα «Χορήγηση δωρεάν self test και στους στρατευμένους».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τo ισχύον θεσμικό πλαίσιο (ΦΕΚ τ.Β’ 1686/24 Απριλίου 2021) δύναται να προμηθεύεται δωρεάν, από τα στρατιωτικά ή πολιτικά φαρμακεία, με την επίδειξη του ΑΜΚΑ, αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test).

Και πρόσθεσε πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έγκαιρα, μεθοδικά και σε απόλυτο συντονισμό με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα όπως η έκδοση επικαιροποιημένων οδηγιών, η προμήθεια διαγνωστικών τεστ, η απομόνωση θετικών κρουσμάτων, η νοσηλεία των ασθενών κ.λπ., για τη βέλτιστη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης με αντικειμενικό σκοπό και αποτέλεσμα τη διατήρηση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου