ΕΛΛΑΔΑ

Εξαιρούνται από το πλαφόν τα φάρμακα της πνευμονικής υπέρτασης

εξαιρούνται-από-το-πλαφόν-τα-φάρμακα-τ-495963

Εξαιρούνται από το πλαφόν συνταγογράφησης τα φάρμακα της πνευμονικής υπέρτασης,σύμφωνα με τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό. Τις προηγούμενες ημέρες λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, πολλοί γιατροί λανθασμένα εμφάνιζαν υπέρβαση του ορίου τους.

Οι ασθενείς με πνευμονική αρτηριακή υπέρταση λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους για την αντιμετώπιση της πάθησης τους. Κάποια από αυτά περνούν από τις Επιτροπές Υψηλού Κόστους και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στο πλαφόν της συνταγογράφησης. Τα υπόλοιπα φάρμακα υπόκεινται στον καθορισμό των ορίων δαπάνης συνταγογράφησης, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει κανένα πρόβλημα στην πρόσβαση.

Μετά το τεχνικό πρόβλημα των τελευταίων ημερών ο ΕΟΠΥΥ, άμεσα, ενημέρωσε τηλεφωνικά τους γιατρούς και τους κάλεσε να μην σταματήσει η συνταγογράφηση.

Το πρόβλημα διορθώθηκε από την ΗΔΙΚΑ, οπότε η συνταγογράφηση συνεχίζεται απρόσκοπτα και επιπλέον με σημερινή του απόφαση ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, εξαίρεσε από το όριο συνταγογράφησης και τα υπόλοιπα φάρμακα της πνευμονικής υπέρτασης για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο μέλλον.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου