ΕΛΛΑΔΑ

H ΕΛ.ΑΣ. απαντά για τους διαλόγους της βραδιάς που δολοφονήθηκε ο Φύσσας

h-ελ-ασ-απαντά-για-τους-διαλόγους-της-βρ-494657

Τους διαλόγους που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την παρουσία και την αντίδραση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Η αποτίμηση ενός περιστατικού δεν αξιολογείται αποκλειστικά και μόνο από διαλόγους του Κέντρου Επιχειρήσεων, οι οποίοι αποτυπώνουν τις διαδοχικές φάσεις της επιχειρησιακής εξέλιξης, αλλά όχι την πληρότητα των αστυνομικών ενεργειών.

  • Από την αρχική αξιολόγηση διαφαίνεται ότι οι αστυνομικοί ενήργησαν με βάση τους διεθνώς παραδεκτούς κανόνες επιχειρησιακής εμπλοκής και ανταπόκρισης.
  • Για το σύνολο των ενεργειών αναμένεται το πόρισμα της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση αυτή.
  • Παράλληλα, για το περιστατικό της ανθρωποκτονίας και όλα τα επιμέρους θέματα, που σχετίζονται με τη υπόθεση αυτή, διενεργείται έρευνα από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους και τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους από το Κέντρο Επιχειρήσεων».

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου