ΕΛΛΑΔΑ

Σε δίκη 41 άτομα για την υπόθεση με τα «στέκια» Θεσσαλονίκης

σε-δίκη-41-άτομα-για-την-υπόθεση-με-τα-στ-494651

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπονται να δικαστούν 41 άτομα που πρόσκεινται στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο και κατηγορούνται για την υπόθεση με τα «στέκια» Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση διάφορα κακουργήματα, όπως αυτά της κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης, της διακεκριμένης φθοράς και της διακεκριμένης κλοπής, ενώ άπαντες απαλλάχθηκαν από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Το βούλευμα απαλλάσσει από κάθε κατηγορία άλλα 18 άτομα από τον ίδιο χώρο που είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση.

Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται σε δίκη, μόνο για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, είναι ο 41 ετών κρατούμενος των φυλακών Λάρισας Σπύρος Στρατούλης, ο οποίος τους δύο τελευταίους μήνες πραγματοποιούσε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι η διοίκηση του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος του «έκοψε» τις άδειες λόγω της εμπλοκής του στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, η παραπομπή του σε δίκη για πλημμέλημα δεν συνιστά λόγο μη χορήγησης αδειών.

voria.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου