ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γιάννης Μπουτάρης έγινε Ιππότης -Πήρε το «Αστρο της Ιταλίας»

ο-γιάννης-μπουτάρης-έγινε-ιππότης-πήρ-493006

Ιππότης του Τάγματος «Αστρο της Ιταλίας» είναι πλέον ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρέλαβε τη διάκριση του Ιππότη, στη βαθμίδα του αξιωματικού και το σχετικό παράσημο από τον επίτιμο πρόξενο της Ιταλίας, Χρήστο Σαραντόπουλο, με αφορμή την εθνική γιορτή της γειτονικής χώρας, στις 2 Ιουνίου.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας, με αφορμή την εθνική γιορτή, κάθε χρόνο δίνει, σε ένα περιορισμένο αριθμό, κάποιο τίτλο, σε ορισμένες εξέχουσες προσωπικότητες. Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας μετά από πρόταση του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών έχρισε το δήμαρχό μας, Ιππότη του Τάγματος του ’’Αστρου της Ιταλίας’’ και μάλιστα με το βαθμό του αξιωματικού» δήλωσε ο κ. Σαραντόπουλος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια «πολύ μεγάλη αναγνώριση».

Στην πρόταση του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών αναφέρεται ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνέβαλε «στην ανάπτυξη των σχέσεων Ιταλίας και Ελλάδας σε επίπεδο πολιτιστικό, εμπορικό και οικονομικό».

«Παρόλο που περνάμε όλοι, και η Ιταλία περνάει, μια πολύ δύσκολη περίοδο, αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίζει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου