ΕΛΛΑΔΑ

Νοτοπούλου για τη συντριβή: Το μόνο μου λάθος ήταν ότι… έβαλα ροζ γόβες

νοτοπούλου-για-τη-συντριβή-το-μόνο-μου-492349

Το Μακεδονικό, ο Γιάννης Μπουτάρης και- ίσως- οι ροζ γόβες της. Κάπως έτσι εξηγεί η Κατερίνα Νοτοπούλου την αποτυχία της να περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Θεσσαλονίκης ήταν τέταρτη στον πρώτο γύρο, με ποσοστό 13,51% (16.666 ψήφους). Ενα αποτέλεσμα για το οποίο δεν θεωρεί ότι ευθύνεται η ίδια, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Grtimes.

Οταν ρωτήθηκε αν έκανε η ίδια λάθη, η Κατερίνα Νοτοπούλου απάντησε: «Συνηθίζω να κάνω έντονη αυτοκριτική αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω λάθη από την παράταξή μας. Οι υπόλοιπες παρατάξεις πράγματι έκαναν λάθη. Αν είναι λάθος ότι κάποια στιγμή έβαλα ροζ γόβες και συζητήθηκε τόσο, αυτό θα το κρίνετε εσείς. Λάθος ίσως ήταν ότι έχασα τόσο χρόνο, προκειμένου να πείσω ανθρώπους να συμπορευτούν μαζί μας, ανθρώπους που ήδη μοίρασαν την εξουσία από άλλες θέσεις».

Η κ. Νοτοπούλου δήλωσε ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι το Μακεδονικό επηρέασε την παράταξή της και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν δεν υπήρχε η αγωνία των συμπολιτών μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε καταγράψει σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα διαφορετικά ποσοστά. Είμαστε οι μόνοι που λύσαμε ζητήματα στη Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ όταν ρωτήθηκε αν ο Γιάννης Μπουτάρης έκανε λάθη στην προεκλογική περίοδο, απάντησε: «Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε για να συγκροτήσουμε ένα ευρύτατο προοδευτικό μέτωπο. Όποιος δεν συνέβαλε, και ο δήμαρχος, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

«Εκαναν χρήσιμο ένα άχρηστο υπουργείο»

Πέρα από το γεγονός ότι δεν έκανε λάθη, η κ. Νοτοπούλου… αυτοαποθεώθηκε για τη θητεία της στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. «Στο πρωθυπουργικό γραφείο δώσαμε αγώνες και μάχες. Το γραφείο του Πρωθυπουργού ήταν μια μεγάλη εμπειρία. Το ΥΜΑΘ ήταν μια μεγάλη πρόκληση: πως ένα άχρηστο υπουργείο μετατρέπεται σε χρήσιμο υπουργείο και ο δήμος Θεσσαλονίκης ήταν ένα στοίχημα ζωής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νοτοπούλου: Εβλεπα Ταχιάο και Ορφανό για να αντέξω

Στην ίδια συνέντευξη, η Κατερίνα Νοτοπούλου παραδέχθηκε ότι πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, σκέφτηκε να τα παρατήσει.

«Σε προσωπικό επίπεδο έλεγα “δεν αξίζει”. Τα βράδια της προεκλογικής Περιόδου έβλεπα τρία λεπτά συνέντευξη Ταχιάου και τρία λεπτά συνέντευξη Ορφανού για να αντέχω την επόμενη ημέρα. Δεν διανοούμαι ότι θα ξανάρθει μια κυβέρνηση ΝΔ για να καταστρέψει τη ζωή μας. Και είμαι βέβαιη ότι δεν θα το δεχτεί κι ο κόσμος. Συνεχίζω των αγώνα βάζοντας τον εαυτό μου στην άκρη. Έχουμε μια μάχη μπροστά μας και πρέπει να την κερδίσουμε», δήλωσε.

Αναφορικά με τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι θα ψηφίσει «το λιγότερο κακό της πόλης», ενώ μιλώντας για τις εθνικές εκλογές είπε «Θα αγωνιστώ από οπουδήποτε για να κερδίσουμε τη μάχη αυτή. Είναι μάχη για τις ζωές μας».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου