ΕΛΛΑΔΑ

Κόντρα για τα μέτρα του Μνημονίου

κόντρα-για-τα-μέτρα-του-μνημονίου-491847

Εντονη κόντρα σημειώθηκε στη Βουλή με βολές να εξαπολύονται από όλες τις πτέρυγες και προς διάφορες κατευθύνσεις με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για την πολιτική απέναντι στα λαϊκά στρώματα.

Τα κυβερνητικά μέτρα για έξοδο από την κρίση, θα φέρουν νέο κύκλο κρίσης υποστήριξε το ΚΚΕ.

Της κυβερνητικής πολιτικής υπεραμύνθηκε ο υπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι οι θυσίες του λαού άρχισαν να πιάνουν τόπο και τονίζοντας ότι βγήκαμε από το αδιέξοδο.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών δεχόμενος επίθεση από το ΚΚΕ ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές και η ανάπτυξη που προωθεί δεν κινούνται υπέρ των εργαζομένων, δεν δίστασε να τονίσει ότι οι πρώτες μαζικές απολύσεις έγιναν σε επιχειρήσεις του ΚΚΕ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπεραμύνθηκε της επιλογής της κυβέρνησης να συνταχθεί σε ένα πρόγραμμα στήριξης «για να μη χρειαστεί να καταφύγουμε σε στάση πληρωμών», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «το μεγαλύτερο κομμάτι του προγράμματος έπρεπε να γίνει έτσι και αλλιώς».

«Το ζήτημα για μας είναι οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας να είναι συνενωμένες κι όχι σε αντίθεση με τους εργαζόμενους. Επίσης μας ενδιαφέρει ποιος κάνει τις επενδύσεις, με πιο σκοπό και τι θα αποφέρουν, ποια η αναλογία στους κλάδους βιομηχανίας και η σχέση της Οικονομίας με την Παιδεία», ανέφερε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

Σχετικά με το θέμα της διαφθοράς η κυρία Παπαρήγα τόνισε πως είναι αδύνατο να πιστεύει κανείς ότι η κρίση οφείλεται στη διαφθορά, συμπλήρωσε ότι «αν είμαστε διεφθαρμένη χώρα οι διαφθορείς πρέπει να πάνε φυλακή δεν διαφθείρεται ο λαός από μόνος του, δεν έχει μέσα παραγωγής».

Απαντώντας ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στο θέμα των ΔΕΚΟ, ξεκαθάρισε ότι δεν ισχυρίζεται ότι όλα τα προβλήματα οφείλονται στις απολαβές του προσωπικού, όμως, διευκρίνισε πως υπάρχουν περιπτώσεις όπου το μισθολογικό κόστος υπερβαίνει τα έσοδα, «κι αυτό δεν γίνεται να συμβαίνει».

Επίσης, αφού είπε πως τα μηνύματα που εκπέμπει το ΚΚΕ έχουν διπλή ανάγνωση, τόνισε πως σε δικές του επιχειρήσεις (σ.σ. του ΚΚΕ) έγιναν οι πρώτες μαζικές απολύσεις και πρόσθεσε πως «η ίδια η εφημερίδα του ΚΚΕ λέει ότι δεν είναι σοσιαλιστική νησίδα».

Απαντώντας η Αλέκα Παπαρήγα για την «Τυποεκδοτική», ανέφερε ότι το ΚΚΕ βεβαίως λειτουργεί μέσα στην καπιταλιστική αγορά, έχει μια «φασόν» εταιρία για να τυπώνει τα δικά της έντυπα ενώ είχε και άλλους πελάτες οι οποίοι όμως αποχώρησαν γιατί έκαναν δικά τους τυπογραφεία.

Όπως είπε η εταιρεία έχει και φέσια «όχι από φτωχαδάκια» και μετά από χρόνια καταλήγει στα δικαστήρια. Μάλιστα η κυρία Παπαρήγα είπε ότι δέχθηκε πρωτοφανή πολιτική επίθεση από το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ, αλλά – πρόσθεσε – πως «και από αυτές τις εμπειρίες γινόμαστε πιο φανατικοί πολέμιοι του καπιταλιστικού συστήματος».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου