ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Γραικού: Το θρίλερ, οι αντιφάσεις και οι λάκκοι

δολοφονία-γραικού-το-θρίλερ-οι-αντιφά-490635

Τραγικό τέλος μπήκε στο θρίλερ με τον εξαφανισμένο από το 2016, 59χρονο επιχειρηματία, Δημήτρη Γραικό, η σορός του οποίου βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αστυνομία, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη. Πρόκειται για έναν 46χρονο κτηνοτρόφο. Ο τελευταίος, φέρεται να υπέδειξε ο ίδιος το σημείο όπου είχε θάψει τον άτυχο άνδρα μαζί με το αυτοκίνητο. Πρόκειται για κτηνοτροφική μονάδα του δράστη.

Σε λάκκο σε κοντινή απόσταση βρέθηκε και το όχημα του θύματος.

Η κτηνοτροφική μονάδα που βρέθηκε η σορός του επιχειρηματία βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες που οδήγησαν στον εντοπισμό του πτώματος διεξήχθησαν από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οπως είχε δηλώσει η σύζυγος του, ο επιχειρηματίας έφυγε από το σπίτι του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και πήγε στα σφαγεία για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση φαίνεται πως εισέπραξε 17.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα τα ίχνη του χάθηκαν.

«Είναι μια υπόθεση η οποία έχει τραβήξει 2,5-3 χρόνια έφτασε στο τέλος της σήμερα καθ’ ομολογία του δράστη, ομολόγησε ότι έκανε το έγκλημα. Είναι μια περιοχή την οποία εμείς την είχαμε ψαγμένη όλο αυτό το διάστημα απλά δεν μας επέτρεπαν να μπούμε μέσα στον ιδιωτικό χώρο. Όταν με κάποιες αντιφάσεις και κάποια που βρήκε ο κ. Διαλυνάς, τα κατέθεσε στην Αστυνομία και η Αστυνομία από κει και πέρα έκανε το έργο της πιο εύκολο, ψάχνοντας τον συγκεκριμένο χώρο», τόνισε στο Thestival.gr o Χρήστος Ράμμος πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ).

Ειδική μονάδα επιστημόνων του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην επιχείρηση με τεχνικό εξοπλισμό και ειδικό ανιχνευτή μετάλλων. Κατά την διάρκεια της έρευνας χτύπησε σήμα ο ανιχνευτής και αμέσως αποφασίστηκε να σκαφτεί ο χώρος. Όταν ήρθε στο φως το μακάβριο εύρημα, ο έμπορος ομολόγησε το φρικτό έγκλημα για λόγους οικονομικούς.

Οι αστυνομικοί με ειδικό συνεργείο ξέθαψαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαΐου, το αυτοκίνητο και ότι απέμεινε από τον άτυχο Γραικό.

Ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος του είπε πως μετά τα σφαγεία ο Γραικός τον ακολούθησε στη μονάδα του, διαπληκτίστηκαν, τον σκότωσε και τον εξαφάνισε!

Η Αγγελική Νικολούλη που ερευνούσε με επιμονή την υπόθεση αυτή, πριν από μήνες αιφνιδίασε τον έμπορο και του ζήτησε να ακολουθήσουν με το αυτοκίνητο του την ίδια διαδρομή της μοιραίας νύχτας. Στην αρχή αρνήθηκε αλλά μετά δέχτηκε να απαντήσει στα ερωτήματα της ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητο του.

Η δημοσιογράφος εντόπισε τις αντιφάσεις του και του ζήτησε να πάνε στην κτηνοτροφική μονάδα του. Εκεί διαπίστωσε πως σε ένα σημείο υπήρχαν πρόσφατες παρεμβάσεις. Όταν ρωτήθηκε σχετικά της απάντησε πως έκανε κάποιες εργασίες. Από τότε η ρεπόρτερ ζητούσε διακριτικά από τις Αρχές να ερευνηθεί το σημείο αυτό με ειδικούς ανιχνευτές, κάτι που έγινε τώρα.

ο χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης

Ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016, όταν έφυγε από τα σφαγεία της Χαλάστρας με το αυτοκίνητο του, ένα αγροτικό 4χ4. Κάμερες ασφαλείας κοντινής επιχείρησης, όπως ανέδειξε το “Τούνελ”, τον είχε καταγράψει με το αυτοκίνητο του να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θα ακολουθούσε για να επιστρέψει σπίτι του.

Στο βίντεο φαινόταν μπροστά από τον επιχειρηματία να προπορεύεται με μικρή απόσταση μεταξύ τους, ένα αυτοκίνητο ανοιχτού χρώματος με αναμμένα φώτα. Ο 59χρονος ακολουθούσε χωρίς να έχει ανάψει τα δικά του φώτα.

Η κάμερα κατέγραψε τα δύο οχήματα μέχρι που έφτασαν στη διασταύρωση. Σε εκείνο το σημείο ο επιχειρηματίας φάνηκε να ανάβει φλας για να στρίψει προς τα αριστερά. Ήταν απόγευμα, πέντε και σαράντα ένα λεπτά.

Η έρευνα έδειξε πως το αυτοκίνητο που προπορευόταν ανήκε στον έμπορο με τον οποίο είχε λίγη ώρα πριν την οικονομική συναλλαγή. Ο ίδιος δήλωσε τότε στο “Τούνελ” πως τον έβλεπε να τον ακολουθεί μέχρι ένα σημείο, ώσπου τον έχασε.

Η υπόθεση εξελίχθηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα, με πολλές ανατροπές.

Ο αδελφός του θύματος του άτυχου κτηνοτρόφου κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως αλλά η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης πρότεινε την αρχειοθέτηση της, με το σκεπτικό ότι ο αγνοούμενος τότε Γραικός βρισκόταν στο εξωτερικό. Η πρόταση δεν εγκρίθηκε από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Βασίλη Φλωρίδη, ο οποίος επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, εισηγούμενος την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, κατά παντός υπευθύνου. Τον τελευταίο καιρό η δικογραφία βρισκόταν στα χέρια ανακρίτριας που είχε ξεκινήσει νέο κύκλο καταθέσεων και ερευνών.

Πηγή: thetoc.gr, Φως στο Τούνελ, thestival

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου