ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πενθήμερη απεργία των δημοσιογράφων της Δημόσιας Τηλεόρασης

θεσσαλονίκη-πενθήμερη-απεργία-των-δη-488643

Η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητά από την κυβέρνηση να διατηρήσει στη Θεσσαλονίκη την έδρα ενός άρτιου, αυτόνομου και πλήρως στελεχωμένου σταθμού της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Πενθήμερη απεργία των δημοσιογράφων που απασχολούνται στο σχήμα της «Δημόσιας Τηλεόρασης» στη Θεσσαλονίκη κήρυξε η ΕΣΗΕΜ-Θ, από την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου μέχρι την Τετάρτη 29/1, με αίτημα προς την κυβέρνηση να διατηρήσει στη Θεσσαλονίκη την έδρα ενός άρτιου, αυτόνομου και πλήρως στελεχωμένου σταθμού της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (όπως ήταν η ΕΡΤ 3).

Προς αυτή την κατεύθυνση, η ΕΣΗΕΜ-Θ οργανώνει ειδική εκδήλωση την Τετάρτη (22/1) για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στη Β. Ελλάδα, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην οποία θα μιλήσουν οι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Ανθιμος, οι πρυτάνεις του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννης Χατζηδημητρίου, οι πρόεδροι του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Νίκος Μέρτζος, και της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μόσχος Βοϊτσίδης.

Με ανακοίνωση της, η διοίκηση του ΕΚΘ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με τις λανθασμένες πολιτικές της αφανίζει τη δημόσια Ενημέρωση στη Βόρεια Ελλάδα δημιουργώντας ένα σχήμα το οποίο υποβαθμίζει τον ρόλο της Θεσσαλονίκης» και σημειώνει: «Τα σχέδια της κυβέρνησης δημιουργούν έναν συρρικνωμένο αθηνοκεντρικό οργανισμό που εξαφανίζει την περιφέρεια, καθιστώντας τη Θεσσαλονίκη- με 15 θέσεις εργασίας δημοσιογράφων- έδρα ενός ανταποκριτικού γραφείου και όχι κέντρο ενός νέου, αναβαθμισμένου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα για τον οποίο δεσμευόταν. Ζητάμε την επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τονίζουμε πως αποτελεί χρέος μας να υπερασπιστούμε το ενημερωτικό έργο που παρήγαγε η ΕΡΤ3 διασφαλίζοντας το δικαίωμα των πολιτών της περιφέρειας στην ενημέρωση».

kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου