ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για την απαγωγή Καραμολέγκου

προφυλακιστέοι-οι-δύο-κατηγορούμενο-488632

Οι δύο αλλοδαποί αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της αρπαγής κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, διακεκριμένων κλοπών, επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και παράνομης οπλοφορίας.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή.

Οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 37 και 27 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της αρπαγής κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, διακεκριμένων κλοπών, επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και παράνομης οπλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης, ο 37χρονος ισχυρίστηκε πως ο ίδιος σχεδίασε την απαγωγή του επιχειρηματία, γιατί τον είχε δει μία φορά και αντιλήφθηκε πως «έχει χρήματα». Υποστήριξε, επίσης, ότι αφού οργάνωσε το σχέδιο δράσης για την απαγωγή, ζήτησε τη βοήθεια άλλων δύο προσώπων. Έτσι προσέλαβε τον 27χρονο συγκατηγορούμενο του για οδηγό και έναν ακόμη αλλοδαπό «που ονομάζεται Μοχάμεντ».

Ο κατηγορούμενος φέρεται επίσης να ανέφερε ότι κατάλαβε πως ο επιχειρηματίας «είναι πολύ κύριος» και μετάνιωσε για την πράξη του.

«Νόμιζα ότι συνελήφθησαν οι συνεργοί μου, ότι δεν έβγαινε πουθενά όλο αυτό. Κατάλαβα ότι ο Μ. Καραμολέγκος είναι πολύ κύριος και το μετάνιωσα. Τον άφησα ελεύθερο και μου είπε να πάμε μαζί να παραδοθώ, για να μην κινδυνεύσω και έτσι τον ακολούθησα στο τμήμα» δήλωσε ο κατηγορούμενος.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι ο επιχειρηματίας που βρισκόταν στο πορτμπαγκάζ έβγαλε τα καλώδια και έτσι χάλασε και δεν άνοιγε. Μάλιστα πρόσθεσε ότι αφού το άνοιξαν μπήκε μαζί του στο πορτμπαγκαζ για να τον επιτηρεί.

Για τον τρίτο συνεργό του ανέφερε ότι είναι Μολδαβός και όχι Αλβανός και μάλλον έχει φύγει από τη χώρα.

Στην απολογία του, ο δεύτερος κατηγορούμενος υποστήριξε -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι δέχθηκε την δουλειά του οδηγού που του προσέφερε ο 37χρονος, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι επρόκειτο για απαγωγή.

AΠE-MΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου