ΕΛΛΑΔΑ

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι γονείς της 8χρονης Μαρίας για τις συνθήκες θανάτου της

στη-δικαιοσύνη-προσφεύγουν-οι-γονείς-488169

Τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου του παιδιού τους θα αναζητήσουν οι γονείς της 8χρονης Μαρίας Κραβαριώτη, η οποία πέθανε πριν μερικές ημέρες, μετά νοσηλεία 25 ημερών, αρχικά στο Καραμανδάνειο και στη συνέχεια στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου.

Οι γονείς της Μαρίας έχουν ήδη ζητήσει νομική βοήθεια από τον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» τόνισε ότι αναμένει τους ιατρικούς φακέλους από τα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύτηκε το κοριτσάκι και στη συνέχεια θα υπάρξουν τοποθετήσεις από την πλευρά της οικογένειας.

Η νεκροψία-νεκροτομή στην μικρή Μαρία δεν έριξε «φως» στα αίτια θανάτου της. Η ιατροδικαστής είχε αναφέρει ότι «προφανώς εάν ισχύει η πληροφορία ότι το παιδί προσβλήθηκε από τον ιό της γρίπης, τότε πρόκειται για επιπλοκή, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε τις ιστολογικές εξετάσεις να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα».

Οι γονείς της έχουν επιρρίψει ευθύνες στο Καραμανδάνειο, όπου το παιδί είχε αρχικά διακομιστεί με σχετικά χαμηλό πυρετό, ο οποίος όμως δεν υποχωρούσε, θεωρώντας πως δεν υπήρξε σωστή αντιμετώπιση και η ενδεδειγμένη ταχύτητα στην αντίδραση.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου