ΕΛΛΑΔΑ

Πιάστηκαν στα χέρια για την ψήφο ενός ηλικιωμένου

πιάστηκαν-στα-χέρια-για-την-ψήφο-ενός-η-487802

Σουρεάλ σκηνικό εκτυλίχθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όταν δύο εκλογικοί αντιπρόσωποι άρχισαν να τσακώνονται για το τι θα ψήφισει ένας παππούς.

Εκλογές στην Ελλάδα χωρίς ευτράπελα δε γίνονται. Ειδικά όταν όλοι οι κομματικοί μηχανισμοί εκπαιδεύουν τους εκλογικούς τους αντιπροσώπους να λειτουργήσουν ως κομματικά σκυλιά του πολέμου. Το πιο ενδεικτικό της ελληνικής νοοτροπίας συνέβη σε ένα χωριό του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, στο εκλογικό τμήμα του χωριού Πατέλες, ένας παππούς είχε πάει για να ψηφίσει και καθώς περίμενε να του θεωρήσουν την ταυτότητα και να έρθει η σειρά του για να πάει πίσω από το παραβάν, έπιασε ψιλή κουβέντα με έναν εκλογικό αντιπρόσωπο που γνωρίζονταν.

Ο παππούς φέρεται να αποκάλυψε στον εν λόγω κύριο την πρόθεση του να ψηφίσει τον αντίπαλο. Ο εκλογικός αντιπρόσωπος βρήκε την ευκαιρία να τον μεταπείσει. Όσο εξελισσόταν η κουβέντα, ο εκπρόσωπος του υποψηφίου που θα ψήφιζε ο παππούς άκουσε τι διαμειβόταν και παρενέβη. Ζήτησε το λόγο από τον έτερο εκπρόσωπο, η κουβέντα πήγε σε άλλες εντάσεις και άλλες εκφράσεις, ενώ πιάστηκαν και στα χέρια. Αθάνατες εκλογές στην Ελλάδα.

Πολύ γρήγορα τους χώρισαν και κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία. Οι δύο αντιπρόσωποι, δικαιολόγησαν το αξίωμα τους, και συμφώνησαν να δειλιάσουν μπροστά στις επιπτώσεις του νόμου, οπότε ανέφεραν στο όργανο ότι επρόκειτο απλώς για μια παρεξήγηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου