ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λίμνη Εύβοιας – Στα 100 μέτρα από τις Κεχριές οι φλόγες

σε-κατάσταση-εκτάκτου-ανάγκης-η-λίμνη-487746

Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα με τη φωτιά στην Εύβοια, με το μέτωπο στις Κεχριές να έχει φτάσει στα 100 μέτρα από το χωριό.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λίμνη Εύβοιας

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ,η Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων, του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 03-08-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 03 Φεβρουαρίου 2022.

Οι Κεχριές είναι το 15ο χωριό που εκκενώνεται από την έναρξη της φωτιάς.

Τις προηγούμενες ημέρες εκκενώθηκαν, με εντολή της Πυροσβεστικής, τα χωριά και οι οικισμοί Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Χρόνια, Σηπιάδα, Κουρκουλοί, Σκεπαστή, Δαμιά, Όσιος Δαυίδ, Κούλουρος, Μαρούλι, Ροβιές και Παλαιοχώρι, Αμέλαντες και Κεραμειά.

Στα περισσότερα χωριά, μετά την εκκένωσή τους, οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυτά.

Όσον αφορά τις Ροβιές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αποτίμηση των ζημιών,ενώ στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για περισσότερο από 150 καμένα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτή την ώρα, επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 57 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν 82 πυροσβέστες από τη Γαλλία, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου