ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν μπλόφες…

δεν-υπάρχουν-μπλόφες-486059

«Ούτε προειλημμένες αποφάσεις υπάρχουν, ούτε μπλόφες», τόνισε από την Πάτρα ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και τις επιθέσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι στο χέρι όλων μας να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και συνέχισης των αλλαγών, ζητώντας εκ νέου ψήφο ευθύνης. Όπως είπε, προϋπόθεση για να πετύχει η τεράστια προσπάθεια που γίνεται είναι η ενότητα.

Απαντώντας στα περί κρυφής ατζέντας, τα οποία του καταλογίζει η ΝΔ, επεσήμανε ότι «κρυφή ατζέντα είχαν εκείνοι που λιποτάκτησαν για να μη σκάσει η βόμβα στα χέρια τους», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε τη μάχη και δεν φυγομάχησε.

«Στις 7 Νοεμβρίου οι πολίτες της χώρας μας, όλοι μας, ψηφίζουμε και αποφασίζουμε, για το αν η πατρίδα μας θα ολοκληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί πέρυσι, τέτοια εποχή, για τη σωτηρία και αναμόρφωσή της, ή αν θα αφήσουμε αυτή την προσπάθεια στη μέση. Αν θα αφήσουμε τους κόπους και τις θυσίες που κάνουμε εδώ και μήνες να πάνε χαμένες, γυρίζοντας στο παρελθόν, σε όσα μας οδήγησαν εδώ. Μπροστά λοιπόν με σταθερότητα και αυτονόητες αλλαγές ή πίσω με περιπέτειες;»

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η απόφαση είναι στο χέρι κάθε πολίτη».

Αναφερόμενος στο θέμα των πρόωρων εκλογών, τόνισε ότι, δεν είχε και δεν έχει καμία πρόθεση να πάμε σε εθνικές εκλογές, διότι, όπως συμπλήρωσε, πρόθεση του ήταν «να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε με το ίδιο πάθος και την ίδια αφοσίωση». Αλλά όπως σημείωσε «προϋπόθεση, για να πετύχει η τεράστια προσπάθεια της χώρας, του λαού μας σήμερα είναι η ενότητα, είναι η αφοσίωση, είναι η ανάγκη να συνταχθούμε όλοι μαζί μπροστά στο μεγάλο στόχο».

Επίσης όπως υπογράμμισε στην συνέχεια «δεν πρόκειται ούτε μια στιγμή να διστάσω να κάνω αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες, αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης αυτής της ενότητας, αυτού του αγώνα, που κάνει ο λαός μας».

Και συμπλήρωσε: «Κριτής όλων μας, ήταν, είναι και θα είναι ο Ελληνικός λαός. Αυτός είναι που απαντάει πάντα στα αδιέξοδα. Στη Δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Γι’ αυτό και στις 7 του Νοέμβρη απαντάμε μαζικά σε όλους εκείνους που υπονομεύουν την προσπάθεια. Που επιχειρούν να διακόψουν την πορεία σωτηρίας και ανόρθωσης της χώρας. Είναι στο χέρι κάθε Έλληνα, κάθε Ελληνίδας, στο χέρι όλων μας, να στείλουμε στις 7 του Νοέμβρη ένα ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και συνέχισης των μεγάλων αλλαγών, που βγάζουν τη χώρα από την κρίση. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να τινάξει στον αέρα τις θυσίες που έχει κάνει ο λαός μας για να αποφύγει η χρεοκοπία».

«Ούτε προειλημμένες αποφάσεις υπάρχουν, ούτε μπλόφες. Υπάρχει μόνο η απόφαση, η ψήφος ευθύνης κάθε πολίτη στις 7 του Νοέμβρη», υπογράμμισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Συζήτηση on line σήμερα

Με νέους θα συζητήσει σήμερα στο Διαδίκτυο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και θα αναζητήσει μαζί τους λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους, την εργασία τους, την οικογένειά τους, την καθημερινότητά τους, την προσπάθειά τους να ενταχθούν στην παραγωγή.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στις 3.00 μ.μ., ενώ οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν μέχρι τις 12.00 αύριο το μεσημέρι τις ερωτήσεις τους μέσω διαδικτύου στον ειδικό χώρο που έχει δημιουργηθεί στο facebook και μέσω twitter προσθέτοντας στην ερώτηση το hashtag #GreekPmLive.

Επιπλέον, όποιος επιθυμεί, μπορεί να αναμεταδώσει τη συζήτηση από το site ή το blog του.

Πέρα από τις ερωτήσεις που θα αποστείλουν οι πολίτες, ο πρωθυπουργός θα δεχτεί ερωτήσεις από νέους από διάφορους χώρους της Νεολαίας, από πολλές και διαφορετικές επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, οι οποίοι είτε είχαν επικοινωνήσει με mail στον προσωπικό κόμβο του πρωθυπουργού είτε έχουν προταθεί από τους αρμόδιους φορείς (άνεργοι, νέες μητέρες κ.α.).

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιάννος Λιβανός, ενώ θα συμμετέχουν επίσης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας, ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Αντώνης Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητος, Φίλιππος Λέτζας και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου