ΕΛΛΑΔΑ

ΗΠΑ: Να μην περάσει το ρώσικο αέριο από την Ελλάδα

ηπα-να-μην-περάσει-το-ρώσικο-αέριο-από-485858

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσεις του συντονιστή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις Έιμος Χόχσταϊν στο 31ο συνέδριο της παγκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ εκφράζουν κύκλοι του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως τονίζουν, «αυτές συνιστούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας και υπογράμμιζαν ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει με βάση το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Ο κ. Χόχσταϊν, αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, τόνισε ότι αν προχωρήσει ο Greek Stream, ο οποίος σχεδιάζεται να μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της χώρα μας, η Ελλάδα θα γίνει μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

Οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου σημειώνουν πως ενδεχόμενη διέλευση αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο από το ελληνικό έδαφος θα υποβοηθήσει τη διαφοροποίηση των δρόμων μεταφοράς του φυσικού αερίου, ενώ θα συμβάλει στη συνεργασία και στην ενεργειακή ασφάλεια όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου