ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή ιδιώτη με εντολή κατάσχεσης σε Εφορία

εισβολή-ιδιώτη-με-εντολή-κατάσχεσης-σ-484505

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που σημειώθηκε στην 1η ΔΟΥ Αθηνών.

Ιδιώτης συνοδευόμενος από δικαστικό επιμελητή και δικηγόρο «εισέβαλε» στην Εφορία και ζήτησε την κατάσχεση χρημάτων, για την αποπληρωμή χρέος του Δημοσίου προς τον ίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο συνήγορος του φορολογούμενου επικαλέσθηκε πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η κατάσχεση χρηματικών ποσών που βρίσκονται στο ταμείο της Εφορίας, σε εκτέλεση απαίτησης εναντίον του Δημοσίου.

Αμεση η αντίδραση του ταμεία

Ο υπάλληλος στο ταμείο μόλις κατάλαβε τι συμβαίνει, κλείδωσε το ταμείο, πήρε το κλειδί και εξαφανίστηκε. Στη ΔΟΥ επικράτησε πανδαιμόνιο και η προϊσταμένη ενημέρωσε τους αρμόδιους στο ΥΠΟΙΚ. Αμέσως κινήθηκε όλος ο μηχανισμός προκειμένου να αποτραπεί η κατάσχεση, η οποία τελικά δεν έγινε, αφού το Δημόσιο επικαλέστηκε νομοθεσία βάσει της οποίας δεν θα μπορούσε να γίνει η πράξη της κατάσχεσης των χρημάτων του ταμείου.

Απειλούσε να πάρει τα γραφεία και τις καρέκλες

Ωστόσο ο συνήγορος του φορολογούμενου έβγαλε ακόμα μία απόφαση σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνει κατάσχεση στον κινητό εξοπλισμό της Εφορίας, όπως γραφεία και καρέκλες κλπ. Τελικά ούτε αυτή η κατάσχεση έγινε, ωστόσο ο ιδιώτης ανέφερε πως θα επιστρέψει με νέες εντολές κατάσχεσης.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου