ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας και Βαρουφάκης γέρασαν, αλλά… ξεχρέωσαν στο απώτερο μέλλον της Bild

τσίπρας-και-βαρουφάκης-γέρασαν-αλλά-483044

Κάτι… κουρασμένα παλικάρια δείχνει η γερμανική ταμπλόιντ Bild για να «εξηγήσει» την κατάσταση στο μέτωπο των ελληνικών διαπραγματεύσεων: Πιθανότατα ειρωνευόμενη το «τρελό σχέδιο των 100 χρόνων» της ελληνικής κυβέρνησης, όπως λέει, παρουσιάζει τους Τσίπρα και Βαρουφάκη υπεραιωνόβιους μεν αλλά… ξεχρεωμένους.

Η φωτογραφία του κομματιού απεικονίζει ένα σκηνικό που θα μπορούσε να είναι ελληνική καρτ ποστάλ: Δύο ηλικιωμένους κάτω από το μεσογειακό ήλιο σε τραπεζάκι.

Ο αριστερός, ένα χαμογελαστός γέρος Βαρουφάκης έχει μια αραχνιασμένη επιγραφή που γράφει «κλείσαμε με το χρέος». Η επιγραφή στον δεξιό, έναν εξίσου χαμογελαστό γηραίο Τσίπρα, γράφει «πληρώσαμε». Τίτλος: «Το τρελό σχέδιο 100 χρόνων της Αθήνας».

«Οι Έλληνες συνεχίζουν σε πορεία σύγκρουσης: Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε χθες ξανά την απαίτησή του για ελάφρυνση των μεταρρυθμίσεων» γράφει η εφημερίδα, αναφερόμενη στην ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής. «Και αυτό, ενώ όχι μόνο η καγκελάριος Μέρκελ ήδη είχε δείξει προς παραχώρηση», προσθέτει.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου