ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με γνωστό συμπλήρωμα διατροφής «σπιρουλίνα»

απάτη-με-γνωστό-συμπλήρωμα-διατροφής-482030

Απάτη με την πώληση του γνωστού συμπληρώματος διατροφής «σπιρουλίνα» αποκάλυψαν οι διωκτικές αρχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Για την υπόθεση κατηγορείται επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται ότι αποκόμισε παράνομα περί τα 300.000 ευρώ σε διάστημα μόλις τριών μηνών.

Σε βάρος του η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει τον κατηγορούμενο σε απολογία.

Σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας «ψάρευε» τα δεκάδες θύματά του μέσω διαδικτυακών αγγελιών και τηλεφωνικών κλήσεων, διαθέτοντας δήθεν φθηνότερα -αλλά στην πραγματικότητα πολύ ακριβότερα- το δημοφιλές αυτό συμπλήρωμα διατροφής σε σχέση με τα φαρμακεία. Το μόνο κόστος που υποτίθεται ότι έπρεπε να καταβάλλουν οι αγοραστές ήταν τα έξοδα αποστολής που ανέρχονταν σε 8,5 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε όμως οι συσκευασίες που διέθετε ο επιχειρηματίας περιείχαν πολύ λιγότερα δισκία «σπιρουλίνας» απ’ ότι οι αντίστοιχες συσκευασίες των φαρμακείων. Τα δε ταχυδρομικά έξοδα στην πραγματικότητα δεν ξεπερνούσαν τα 3 ευρώ. Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από το περασμένο καλοκαίρι όταν έφτασαν στις αρχές καταγγελίες των θυμάτων.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου