ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία αγροτοκτηνοτρόφων όλης της Ελλάδας στις τοπικές ΔΟΥ

διαμαρτυρία-αγροτοκτηνοτρόφων-όλης-480856

Αρκαδία

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσε η Παναγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) Αρκαδίας στη ΔΟΥ Τρίπολης όπου και κατέθεσε τα αιτήματά της τα οποία είχαν να κάνουν με το νέο φορολογικό αλλά και για τα χαράτσια που τους έχουν επιβληθεί άδικα.

Ο πρόεδρος ΠΑΣΥ Αρκαδίας Κολοβός Δημήτρης μίλησε για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους αγρότες και την καινούργια χρονιά όπου οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι έρχονται αντιμέτωποι με τη νέα πιο άγρια πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Τα αιτήματά τους ζήτησαν να μεταβιβαστούν στην κυβέρνηση έτσι ώστε να αρθεί το νομοσχέδιο που τους πλήττει ανεπανόρθωτα . Τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών είχαν να κάνουν με το αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα το οποίο διεκδικούν να είναι μέχρι 40.000 ευρώ συν 5.000 για κάθε παιδί. Ακόμα να μην παρακρατούνται από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χρήματα επιδοτήσεων, να γίνει κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, να μειωθεί η τιμή του αγροτικού ρεύματος 50% κ.α

Τόνισαν ότι οι αγρότες σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και ότι οι αγρότες της Αρκαδίας πραγματοποιούν συσκέψεις για την κλιμάκωση του αγώνα, μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους.

arcadiaportal.gr

Χανιά

Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από την είσοδο των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών στα Χανιά πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων.

Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό με τα αιτήματά τους χωρίς, ωστόσο, να αποκλείσουν το κτίριο της εφορίας όπου οι συναλλαγές με τους πολίτες γίνονταν κανονικά.

Βασικό αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν να μην ισχύσει το νέο φορολογικό καθεστώς για τους αγρότες να μην περικοπούν οι επιδοτήσεις και να ληφθούν μέτρα προστασίας του αγροτικού και κτηνοτροφικού εισοδήματος.

«Είμαστε εδώ για μια ακόμα φορά για να στείλουμε το μήνυμα ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν αντέχουν άλλα μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης.

Λαμία

Αποκλεισμό της Εφορίας στη Λαμία πραγματοποιούν οι αγρότες της Φθιώτιδας.

Αντιδρούν στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και έχουν αρχίσει ήδη να ζεσταίνουν τις μηχανές από τα τρακτέρ με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.

Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων «η κατάσταση δεν πάει άλλο, το ποτήρι ξεχείλισε, η φτωχομεσαία αγροτιά με τις τελευταίες κυβερνητικές επιλογές που αντανακλούν τις αντιαγροτικές κατευθύνσεις της Ε.Ε. ξεκληρίζεται και οδηγείται άμεσα στην ολοκληρωτική εξαθλίωση».

lamiareport.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου