ΕΛΛΑΔΑ

Νέες έρευνες σε όλη την Αθήνα για τον Χριστόδουλο Ξηρό

νέες-έρευνες-σε-όλη-την-αθήνα-για-τον-χρ-479910

Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν σήμερα, μετά τις χθεσινές στη Θεσσαλονίκη, οι κύριες έρευνες για τον εντοπισμό του καταδικασθέντος τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού, που απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού μετά την άδεια που πήρε την Πρωτοχρονία. Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι έγινε έρευνα σε σπίτι αντεξουσιαστή που διαμένει στο Μεταξουργείο.

Οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να εντοπίσουν τον δραπέτη, στο πλαίσιο του οποίου χθες έγιναν έξι έρευνες σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη και συνελήφθησαν δύο άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, γιατί κατείχαν ρόπαλα, τόξα, μαχαίρια και άλλά αντικείμενα.

Από την ημέρα που απέδρασε ο καταδιασθείς τρομοκράτης, έχουν συλληφθεί κατά τις έρευνες της αστυνομίας οκτώ άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα δύο.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με το Έθνος, εκτιμούν ότι τον Ξηρό προστατεύουν άτομα που δεν τους έχουν απασχολήσει κατά το παρελόν και είναι νεαρής ηλικίας. Για «νέα παιδιά που θέλουν να τον ακολουθήσουν» είχε κάνει λόγο σε συγγενή του ο δραπέτης, λίγο πριν εξαφανιστεί.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες επικεντρώνονται και σε φυλακισμένους στον Κορυδαλλό, καθώς εκτιμάται ότι αυτοί που συναντούσε στα κελιά ο Ξηρός, ίσως γνωρίζουν κάτι σχετικά με το σχέδιο απόδρασής του.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου