ΕΛΛΑΔΑ

Bόμβα μεγατόνων από Ρεν: Το καλοκαίρι η διαπραγμάτευση για το χρέος

bόμβα-μεγατόνων-από-ρεν-το-καλοκαίρι-η-479646

Ο τρόπος μείωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, έτσι ώστε το τελευταίο να καταστεί βιώσιμο το 2022, θα τεθεί επί τάπητος το προσεχές καλοκαίρι, σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, προσθέτοντας πως «η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την Τρόικα θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στους προσεχείς μήνες».

Ο Ευρωπαίος πολιτικός έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Wall Street Journal», στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τη δουλειά της» ξεκαθάρισε, δίνοντας έμφαση στη σημασία προώθησης σημαντικών δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Βραχυπρόθεσμα οι στόχοι αφορούν στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της. Όσον αφορά στη συζήτηση για τον δημοσιονομικό σχεδιασμό της Ελλάδας τη διετία 2015/16 και τις ενδεχόμενες χρηματοδοτικές ανάγκες που θα υπάρξουν, καθώς και για τον τρόπο μείωσης του δημόσιου χρέους της χώρας, θα αρχίσει το καλοκαίρι» πρόσθεσε.

Επιπλέον, εξήγησε ότι «η Ευρωζώνη δεν αντιμετωπίζει πλέον τον κίνδυνο διάσπασης», συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για να επιβραδυνθούν οι μεταρρυθμίσεις, ούτε στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, όπως στη Γαλλία και την Ιταλία, ούτε στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα».

Αναφερόμενος στην Πορτογαλία, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα τη στηρίξει, εάν η χώρα επιλέξει να διασφαλίσει μία προληπτική πιστωτική γραμμή μετά το τέλος του δικού της προγράμματος διάσωσης στα μέσα του 2014, ενώ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να επιδιώξει τον στόχο της για πληθωρισμό κοντά στο 2%, προειδοποιώντας ότι ο πολύ χαμηλός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη δεν στηρίζει την πρόσφατη οικονομική ανάκαμψή της.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου