ΕΛΛΑΔΑ

Εγκρίθηκε η θαλάσσια αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη

εγκρίθηκε-η-θαλάσσια-αστική-συγκοινω-479635

«Πράσινο φως» δόθηκε για την πιλοτική λειτουργία της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη, μετά από έγκριση για την εκκίνηση του έργου από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ειδικότερα, σε συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Γ. Τσαμασλή, με τον υπουργό Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, συμφωνήθηκε να δοθεί άδεια λειτουργίας γραμμής στον πλοιοκτήτη Εμμανουήλ Κάιλα.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την ύπαρξη τριών πλοίων, με χωρητικότητα 100 έως 200 επιβατών ανά διαδρομή, εκ των οποίων τα δύο θα εκτελούν το δρομολόγιο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τους Νέους Επιβάτες, ενώ το τρίτο θα εξυπηρετεί τη γραμμή λιμάνι Θεσσαλονίκης – Καλαμαριά.

Το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας υπολογίζεται να γίνει τον Απρίλιο του 2014, ενώ το Μάρτιο πρόκειται να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του πλοιοκτήτη και της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης.

Για χρόνιο αίτημα των Θεσσαλονικέων που παίρνει σάρκα και οστά έκανε λόγο ο κ. Τσαμασλής, υπογραμμίζοντας ότι με το συγκεκριμένο έργο ενισχύεται το τουριστικό προφίλ της πόλης.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου