ΕΛΛΑΔΑ

Αλ. Μητρόπουλος: Να πούμε στο λαό ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο

αλ-μητρόπουλος-να-πούμε-στο-λαό-ότι-θα-477864

«Πρέπει να πούμε στο λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο όποια κι αν είναι η συμφωνία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι «πάμε στην τελική ευθεία με την χειρότερη δημόσια εικόνα για το ελληνικό ζήτημα» και πρόσθεσε:

«Ακόμη και ο κ. Ρέντσι κάλεσε χθες την κυβέρνησή μας να καταργήσει τις πρόωρες συντάξεις με το επιχείρημα ότι “εγώ τις κατάργησα για τους Ιταλούς δεν μπορώ δεν μπορώ να στηρίζω των Ελλήνων”. Συνεπώς πρέπει σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε με εντιμότητα, ειλικρίνεια και σεβασμό να πούμε στο λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο όποια κι αν είναι η συμφωνία».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι «οι επιλογές που μας δόθηκαν στη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη ήταν ή συμφωνία στη βάση του μνημονίου ή ρήξη», ωστόσο τόνισε ότι «τη ρήξη και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μας που μάχεται την απέκλεισε».

«Υπ’ αυτή την έννοια όποια συμφωνία και να έρθει είτε είναι η δική μας είτε είναι του κ. Γιούνκερ είτε είναι μια ενδιάμεση που θα προσεγγίζει του κ. Γιούνκερ, δηλαδή των θεσμών, η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα, θα εφαρμόσει μέτρα που ποτέ στην ιστορία της η Αριστερά δεν έχει εφαρμόσει», υποστήριξε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μεγάλη δυσκολία να δεχθεί τα μέτρα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου