ΕΛΛΑΔΑ

Independent: Προσοχή στα ΑΤΜ αν επιλέξετε την Ελλάδα για διακοπές

independent-προσοχή-στα-ατμ-αν-επιλέξετε-την-ελλ-477802

Όλα ξεκίνησαν από το ερώτημα που έθεσε μια αναγνώστρια της βρετανικής εφημερίδας Independent στους συντάκτες της. Τους ρώτησε αν είναι καλό να κλείσει την τελευταία στιγμή ένα πακέτο διακοπών στην Ελλάδα κι αν υπάρχει κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ.

Η απάντηση που έλαβε και η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ήταν αντίστοιχη με το θέμα που είχε κάνει πολύ πρόσφατα η επίσης βρετανική εφημερίδα Telegraph: μια σειρά από εκφοβιστικές εικασίες που μπορεί να δελεάζουν τους Βρετανούς, αλλά δεν σημαίνει ότι απηχούν την πραγματικότητα.

Η απάντηση της Independent ήταν η εξής: «Ο Ιούνιος είναι μια λαμπρή περίοδος για να ταξιδεύσει κανείς στην Ελλάδα. Μεγάλες προσφορές είναι διαθέσιμες στους κορυφαίους tout operatrors. Νομίζουμε πως είναι απίθανο η Ελλάδα να εισάγει εκ νέου τη δραχμή πριν από το τέλος του μήνα – τότε3 λήγει η προθεσμία που έχει λάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να πληρώσει τους δανειστές της. Αλλά στον συναρπαστικό κόσμο της ελληνικής οικονομίας, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.

Ας υποθέσουμε ότι συμβαίνει ένα Grexit ενώ βρίσκεστε στη χώρα. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι ένας συνωστισμός στα ΑΤΜ των τραπεζών, καθώς οι Έλληνες θα προσπαθήσουν να σηκώσουν όσα ευρώ έχουν στους λογαριασμούς τους. Ένα νόμισμα που θα ενισχυθεί αν αποχωρήσει το πιο αδύναμο μέλος της Ευρωομάδας. Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, τότε θα πρέπει να υποτιμηθεί σε σχέση με το ευρώ. Καλό είναι να μην εμπιστευτείτε τα ΑΤΜ. Πάρτε μαζί σας μετρητά σε ευρώ – κατά προτίμηση χαρτονομίσματα μικρής αξίας. Αν πάλι συμβεί κάποια σεισμική χρηματική μετατόπιση, ενώ θα λιάζεστε στην παραλία, αυτό που θα συμβεί για εσάς και για όσους έχουν στην κατοχή του ευρώ, θα είναι ότι θα γίνεται δημοφιλείς στους φιλόξενους κατοίκους της Ελλάδας.

Εάν ανησυχείτε για τις διαδηλώσεις, ο καλύτερος τρόπος για να μονώσετε τον εαυτό σας είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει ένα κατάλληλο πακέτο – κάτι που είναι ευθύνη του τουριστικού πράκτορά της να σας εξασφαλίσει μια ασφαλή και απολαυστική διαμονή.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου