ΕΛΛΑΔΑ

Αρση αποκλεισμού δικαιούχων επιδόματος βαριάς αναπηρίας

αρση-αποκλεισμού-δικαιούχων-επιδόμα-477463

Ζητά με αναφορά του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος

Την άμεση νομοθετική ρύθμιση για την άρση του αποκλεισμού των δικαιούχων επιδόματος βαριάς αναπηρίας, λόγω χρεών προς τους ασφαλιστικούς φορείς, ζητά με αναφορά του προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος.

Η αναφορά του βουλευτή έχει ως εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης έγγραφης αναφοράς της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, του Δήμου Βόλου, σχετικά με το ζήτημα του αποκλεισμού των δικαιούχων επιδόματος βαριάς αναπηρίας, λόγω χρεών τους προς τους ασφαλιστικούς φορείς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για πολίτες, οι οποίοι αν και χαρακτηρίζονται ανάπηροι με απόφαση των ΚΕΠΑ, δεν λαμβάνουν το επίδομα βαριάς αναπηρίας από την Κοινωνική Πρόνοια λόγω της συσσώρευσης χρεών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα χρέη αυτά, τα οποία υπόκεινται σε συνεχείς προσαυξήσεις, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την απόκτηση του επιδόματος βαριάς αναπηρίας, καθώς ακόμη και η οποιαδήποτε ρύθμισή τους προϋποθέτει την καταβολή μέρους της οφειλής, πράγμα αδύνατο για τους οφειλέτες.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να μεριμνήσει με νομοθετική ρύθμιση, ώστε να επωφελούνται από τις παροχές Κοινωνικής Πρόνοιας οι πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη» καταλήγει στην αναφορά του ο Χρήστος Μπουκώρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου