ΕΛΛΑΔΑ

«Μόνο μην με πάτε στην Ελλάδα»

μόνο-μην-με-πάτε-στην-ελλάδα-475949

«Κάντε ό,τι θέλετε με μένα, μόνο μην με πάτε πίσω στην Ελλάδα. Δεν θα το αντέξω», είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα.

Ο Κούπα συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου κοντά στον διεθνή αερολιμένα των Τιράνων, όπου κρυβόταν για μήνες.

Η σύλληψή του χαρακτηρίστηκε «επιτυχία της αλβανικής αστυνομίας» από τον αρμόδιο υπουργό Δημόσιας Τάξης Σαϊμίρ Ταχίρι.

«Η σύλληψη του Κούπα είναι ακόμη ένα παράσημο στο στήθος της αστυνομίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλβανός υπουργός, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη.

Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των αλβανικών αστυνομικών Αρχών με τις αντίστοιχες ελληνικές, αλλά και τη βεβαιότητα ότι ο συλληφθείς συνδέεται με κακουργήματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στην Αλβανία.

«Γνωρίζετε το εγκληματικό παρελθόν του Ιλίρ Κούπα στην Ελλάδα, και εκτός από τη συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές, τα πρόσφατα γεγονότα εδώ στα Τίρανα οδήγησαν την αστυνομία στη σύλληψή του», δήλωσε ο κ. Ταχίρι.

Ο ίδιος ο Κούπα, αμέσως μετά τη σύλληψη ομολόγησε στους ανακριτές ότι ήταν ο αυτουργός και αρχηγός της συμμορίας που, λίγες ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά, διέπραξε ληστεία ανάλογη με αυτές των χολιγουντιανών ταινιών, σε χρυσοχοείο σε ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα των Τιράνων. Εκεί, όπου έξι άνθρωποι ντυμένοι Αϊ Βασίληδες σκόρπισαν τον πανικό μεταξύ των πολιτών.

Ακόμα και σήμερα, οι εφημερίδες εξακολουθούν να δίνουν λεπτομέρειες σχετικά με τη σύλληψη του Κούπα και τον βασικό ρόλο των πληροφοριών των ελληνικών Αρχών, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψή του.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου