ΕΛΛΑΔΑ

Στο Σότσι δεν περνά η ομοφυλοφιλία, ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος

στο-σότσι-δεν-περνά-η-ομοφυλοφιλία-ξεκ-475748

Ο δήμαρχος του Σότσι, της πόλης που θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον επόμενο μήνα, δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αποδεκτή στην περιοχή αυτή του Καυκάσου, αλλά ότι οι γκέι επισκέπτες θα είναι ευπρόσδεκτοι στους Αγώνες εάν σεβαστούν τους ρωσικούς νόμους.

Σε δηλώσεις του στο πρόγραμμα του BBC Panorama, ο δήμαρχος Ανατόλι Παχόμοφ τόνισε: «Λέμε ότι είναι δικό τους θέμα, είναι δική τους η ζωή. Όμως, αυτό δεν είναι αποδεκτό στον Καύκασο όπου ζούμε εμείς. Δεν έχουμε ομοφυλόφιλους στην πόλη μας.»

Ο Παχόμοφ τόνισε ωστόσο ότι οι ομοφυλόφιλοι θα είναι ευπρόσδεκτοι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι αρχίζουν στις 7 Φεβρουαρίου.

Η φιλοξενία μας θα επεκταθεί σε όλους όσοι σέβονται τους ρωσικούς νόμους και δεν επιβάλλουν τις συνήθειές τους σε άλλους, υπογράμμισε.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν είχε δώσει τη διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα υποδεχτεί όλους τους αθλητές και τους επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Είχε προηγηθεί η δήλωσή του ότι οι ομοφυλόφιλοι θα είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά θα πρέπει «να αφήσουν τα παιδιά στην ησυχία τους»…

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου