ΕΛΛΑΔΑ

Τα… έψαλαν στους πολιτικούς αρχηγούς

τα-έψαλαν-στους-πολιτικούς-αρχηγούς-469990

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων και οι πολιτικοί αρχηγοί που χθες, Παρασκευή, άκουσαν τα κάλαντα και αντάλλαξαν ευχές.

Στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» βρέθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την εκδήλωση της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του Αντα άκουσαν τα κάλαντα από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο. Τον κ. Παπανδρέου υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Μπαρτζιώκας, ο οποίος επισήμανε πως πρώτη φορά επισκέπτεται το ίδρυμα πρωθυπουργός της χώρας.

Από τη μεριά του ο κ. Παπανδρέου έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό και τους νοσηλευτές για την προσφορά τους, τονίζοντας ότι είναι μία πολύ σημαντική δουλειά σε μία δύσκολη εποχή, που η Ελλάδα χρειάζεται αυτές τις προσπάθειες και αυτή την αλληλεγγύη.

Αποχωρώντας ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τα παιδιά και το προσωπικό για τη χαρά, όπως είπε, που έδωσαν, επισημαίνοντας ότι είναι μία αχτίδα φωτός για τη χώρα μας, που τη χρειαζόμαστε.

Στο γραφείο του στη Ρηγίλλης άκουσε τα κάλαντα και δέχθηκε τις παραδοσιακές ευχές για τα Χριστούγεννα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Τα κάλαντα έψαλαν στον κ. Σαμαρά και στη σύζυγό του Γεωργία, η παιδική χορωδία των υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας. Στα παιδιά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χάρισε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και σοκολατένιους Άγιους Βασίληδες.

Ακολούθησαν παραδοσιακά τραγούδια και χοροί από τα μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στα οποία ο κ. Σαμαράς χάρισε γούρια για το νέο έτος.

«Χρόνια Πολλά, υγεία σε όλους, αγάπη σε όλους και ελπίδα για την πατρίδα», ήταν οι ευχές του προέδρου της ΝΔ προς όσους έσπευσαν να του ευχηθούν για τις γιορτές και το νέο έτος.

Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα υποδέχτηκε την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με την χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής που έψαλλε τα κάλαντα των Χριστουγέννων.

«Μπροστά στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση που εξαπλώνεται, εμείς δε μοιρολογούμε ούτε σταυρώνουμε τα χέρια. Οπλιζόμαστε με οργή, με γνώση και αγωνιζόμαστε» τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη επισκέφθηκε ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, οι οποίοι έδωσαν το δικό τους πατροπαράδοτο στίγμα.

Μετά την ανταλλαγή ευχών ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε: «Το ξέρουν όλοι, ότι εκτιμώ εξαιρετικά πολύ τους Κρητικούς. Και δεν ξέρω εάν εκτιμώ περισσότερο αυτή την απίστευτη λεβεντιά που έχουν, ή αυτή την εξαιρετική ντομπροσύνη. […] Είμαστε μέσα στη ψυχή των Κρητών. Το ξέρουμε, και γι’ αυτό τους αγαπάμε ακόμα περισσότερο».

Στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων μέλη της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Σήμερα είναι μέρα γιορτής και ελπίδας. Είναι μέρα που πρέπει να στοχαστούμε ότι χιλιάδες συνάνθρωποί μας, συμπολίτες μας ζουν τα φετινά Χριστούγεννα σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες με το χριστουγεννιάτικο τραπέζι πιο φτωχικό από ποτέ άλλοτε.

» Είναι όμως και μέρα που πρέπει να αναλογιστούμε τη συλλογική ευθύνη να αλλάξουμε τα πράγματα. Είναι μέρα να αναλογιστούμε τη συλλογική ευθύνη να αγωνιστούμε, να αντισταθούμε ώστε οι επόμενες γιορτές να μην είναι χειρότερες από τις φετινές. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε η χρονιά που έρχεται να είναι απαρχή μεγάλων κοινωνικών ανατροπών. Να είναι χρονιά ελπίδας και προσμονής κοινωνικής δικαιοσύνης και όχι χρονιά καταστροφής».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου