ΕΛΛΑΔΑ

Νικολάου: «Δεν υπάρχουν από το 2020 VIP κελιά για να κρατηθεί η Πισπιρίγκου»

νικολάου-δεν-υπάρχουν-από-το-2020-vip-κελιά-46930

Δεν υπάρχουν κελιά πολυτελείας στα οποία θα κρατηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μικρής κόρη της Τζωρτζίνας. Αυτό απαντά η πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, με αφορμή φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα social media και δείχνουν φωτογραφίες VIP κελιών τα οποία όμως «ξηλώθηκαν» με δική της απόφαση από το 2020.

Συγκεκριμένα, για χρόνια οι φυλακές Κορυδαλλού είχαν αφεθεί στα χέρια ποινικών και κάποιοι από αυτούς είχαν φτιάξει κελιά πολυτελείας με άνετα κρεβάτια, ακριβές τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα και άλλες ανέσεις. Ενα από τα κελιά αυτά βρισκόταν στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού και το χρησιμοποιούσε ένας καταδικασμένος Ρώσος αρχιμαφιόζος.

Επειτα από επίσκεψη της κ. Νικολάου, το 2020, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν τέτοιες ανισότητες μεταξύ κρατουμένων και δόθηκε εντολή να «ξηλωθούν» τα VIP κελιά τα οποία υπήρχαν και με την ανοχή των τότε σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Πλέον, όλα τα κελιά είναι ίδια ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κρατηθεί στις Γυναικείες φυλακές, σε κανονικό, απλό κελί, αλλά σε ειδικό χώρο καθώς εκφράζονται φόβοι για το πώς θα αντιμετωπιστεί από συγκρατούμενές της.

Ολόκληρη η ανάρτηση της κ. Νικολάου στο facebook έχει ως εξής:

«Ως πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής οφείλω μια απάντηση, επειδή η αθλιότητα και τα fake news δεν έχουν τέλος.
Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν πολυτελή κελιά στις φυλακές Κορυδαλλού στα οποία υποτίθεται ότι θα κρατηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη μάνα για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα.
Οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι σημερινές. Δόθηκαν μετά από επίσκεψή μου στις Δικαστικές φυλακές ανδρών στον Κορυδαλλό, τον Ιούνιο του 2020.
Αποτυπώνουν πράγματι κελιά VIP συγκεκριμένου, αρχιμαφιόζου κρατουμένου της Β’ πτέρυγας.
Τα κελιά – σουίτες αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνες που έγιναν με δική μου εντολή και «ξηλώθηκαν» αμέσως.
Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν επομένως είναι από το 2020.
Τέτοια κελιά δεν υπάρχουν σήμερα επειδή εγώ επέλεξα να συγκρουστώ με τη μαφία των φυλακών, πολλές φορές κάτω από απειλές για την ίδια τη ζωή μου.
Αλλωστε, τα συγκεκριμένα πολυτελή κελιά που «ξηλώθηκαν» υπήρχαν στις φυλακές των ανδρών, ουδέποτε στις γυναικείες φυλακές.
Κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας στη Γενική Γραμματεία, διενεργήθηκαν περισσότεροι από 30 χιλιάδες έλεγχοι στις φυλακές. Καταφέραμε να σταματήσουμε οριστικά το φαινόμενο των φυλακών «δύο ταχυτήτων» με VIP κρατουμένους και κελιά – γκαρσονιέρες.
Ως εκ τούτου, ούτε η κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου, ούτε καμιά άλλη κατηγορούμενη δεν μπορεί να διαμείνει σε τέτοιο χώρο γιατί απλά δεν υπάρχει σήμερα τέτοιο κελί».
Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου