ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη – Τέσσερις «μαϊμού» ανάπηροι πήραν 30.000 ευρώ

αλεξανδρούπολη-τέσσερις-μαϊμού-α-468614

Καλούνται να επιστρέψουν στο Δήμο τα επιδόματα που έπαιρναν τέσσερις δημότες της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Η Γνώμη” μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα τέσσερα αυτά άτομα λάμβαναν επίδομα για βαριά αναπηρία ενώ δε το δικαιούνταν.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 29.739 ευρώ. Ο ένας καλείται να επιστρέψει 10.016 ευρώ, καθώς συνέχισε να εισπράττει το επίδομα μαζί με τη σύνταξή του, ενώ συγγενής του επικοινώνησε με το δήμο και δήλωσε αδυναμία καταβολής του ποσού. Ο δεύτερος καλείται να επιστρέψει 9.237 ευρώ, καθώς συνέχισε να εισπράττει και άλλο εξωϊδρυματικό επίδομα άλλου φορέα, ενώ υπήρξε ανταπόκριση για εξόφληση του ποσού με μικρές δόσεις. Ο τρίτος δημότης πρέπει να επιστρέψει 3.756 ευρώ καθώς συνέχιζε να εισπράττει το επίδομα παράλληλα με τη σύνταξή του. Για την επιστροφή του ποσού, ενώ στην αρχή εμφανίστηκε θετικός, στην πορεία δήλωσε αδυναμία καταβολής του σύμφωνα με τη “Γνώμη”. Ο τέταρτος χρειάζεται να καταβάλλει 6.729 ευρώ, καθώς εισέπραττε κι άλλο αντίστοιχο επίδομα. Συγγενής δήλωσε στο δήμο πως δεν υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης του ποσού.

Όλα αυτά προέκυψαν μετά από έλεγχο του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης και βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, ο δήμος Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκε και κλήθηκε να αξιώσει την επιστροφή των ποσών.

e-evros.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου