ΕΛΛΑΔΑ

Αποχή δικηγόρων: Ζητούν απόσυρση της διάταξης που προβλέπει υποχρεωτική φυλάκιση για πλημμελήματα

αποχή-δικηγόρων-ζητούν-απόσυρση-της-δ-46778

Στοχευμένη αποχή από τις ποινικές υποθέσεις που αφορούν στις νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της οπαδικής βιας προβλέποντας ποινές χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα ακόμα και για πλημμελήματα αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών από τις 6 έως τις 15 Απριλίου.

Ποιες υποθέσεις εξαιρούνται από την αποχή

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση:

«Το ΔΣ του ΔΣΑ, σε συνέχεια της απόφασης της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της 2.4.2022, με την οποία εκφράστηκε η καθολική αντίδραση του σώματος στην προσθήκη της παρ. 6 του άρθρου 187 ΠΚ και προτάθηκε η στοχευμένη αποχή από τις σχετικές ποινικές υποθέσεις, αποφασίζει την αποχή από ποινικές υποθέσεις πρώτου (α’) βαθμού δικαιοδοσίας, όπου υπάρχει κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 ΠΚ (είτε αυτοτελώς, είτε από κοινού με άλλα αδικήματα), είτε κακουργηματικού είτε και πλημμεληματικού χαρακτήρα, από Τετάρτη 6.4.2022 μέχρι και Παρασκευή 15.4.2022.

»Εξαιρούνται οι υποθέσεις που τελούν υπό παραγραφή (ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α΄ βαθμό), ή όπου υπάρχουν κατηγορούμενοι που κρατούνται προσωρινά και για τους οποίους εξαντλείται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα χορηγείται άδεια Συλλόγου, σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο αδειών».

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου