ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

την-τρίτη-οι-βαθμολογίες-των-πανελλαδ-464623

Οι βάσεις εισόδου σε Ανώτατες Σχολές και ΤΕΙ θα ανακοινωθούν στις 20 Αυγούστου

Στο ζενίθ η αγωνία των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν την ερχόμενη Τρίτη, 23 Ιουνίου, το μεσημέρι.

Η τελική ολοκλήρωση – οριστικό κλείδωμα θα γίνει το αργότερο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιουνίου 2015. Η αποστολή – διακίνηση θα ξεκινήσει από τα βαθμολογικά κέντρα νωρίς το πρωί της Δευτέρας 22-6-2015, ώστε τα δέματα να έχουν φτάσει στις Διευθύνσεις την Τρίτη.

Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων παρακαλούνται να παραδώσουν τα αποκόμματα, και τις καταστάσεις στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β’) περιοχής ευθύνης τους την Τρίτη το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν τα δέματα.

Οι Δ/ντές Δ.Ε. πρέπει να έχουν πρώτα βεβαιωθεί ότι παρέλαβαν όλα τα δέματα, δηλαδή και δέματα που τυχόν περιμένουν με βαθμούς Ηλεκτρολογίας, Βιοχημείας ή/και Επαναληπτικές Εξετάσεις (ενδεχομένως και με διαφορετικές αποστολές).
Από το υπουργείο εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, δηλαδή πριν την Τρίτη το μεσημέρι.
Ο Διευθυντής κάθε Λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛΒ), σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 7 και 8 του άρθρου 1 του ΠΔ 21/2011 (ΦΕΚ 72 Α’) με μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των καταστάσεων πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο των καταστάσεων.

Οι Διευθυντές ΔΕ παρακαλούνται επίσης να ενημερώσουν όλους τους Διευθυντές των Λυκείων αρμοδιότητάς τους ότι θα πρέπει αμέσως μόλις τελειώσει ο ανωτέρω έλεγχος της γραπτής βαθμολογίας (την ίδια ημέρα) σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΠΔ 60/2006 να συγκαλέσουν το σύλλογο διδασκόντων προκειμένου να εκδοθούν τα αποτελέσματα της απόλυσης.

Οι βάσεις των σχολών αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι βάσεις αναμένεται να πέσουν περί τα 1.000 μόρια φέτος, λόγω του βαθμού δυσκολίας σε συγκεκριμένα μαθήματα κατεύθυνσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου