ΕΛΛΑΔΑ

Τον δρόμο για την Κυλλήνη παίρνουν από τον Πειραιά οικογένειες σύρων προσφύγων

τον-δρόμο-για-την-κυλλήνη-παίρνουν-από-46264

Στην Κυλλήνη, σε πρώην τουριστικό χώρο, μεταφέρονται την Πέμπτη από τον Πειραιά οικογένειες προσφύγων από τη Συρία.

Μετά και τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο λιμάνι, η διαδικασία αποσυμφόρησής του, από τα 5.750 άτομα που φιλοξενούνταν εκεί νωρίς το πρωί, είναι σε εξέλιξη και ήδη έχουν γεμίσει δύο λεωφορεία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης, ανέφερε ότι στην Κυλλήνη θα δοθεί προτεραιότητα σε οικογένειες, που θα στεγαστούν σε 19 σπίτια σε τουριστικό οικισμό.

Για τον ίδιο προορισμό αναμένεται να αναχωρήσουν εντός της ημέρας άλλα τέσσερα πούλμαν, καθώς σύμφωνα με το Λιμενικό, από σήμερα ξεκινά η προγραμματισμένη συστηματική μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά σε άλλους χώρους-κέντρα φιλοξενίας.

Από νωρίς μεταφραστές και εθελοντές εξηγούσαν σε πρόσφυγες στην πύλη Ε-2 για ποιο λόγο θα πρέπει να μετακινηθούν και τους μιλούσαν για τις καλύτερες συνθήκες που θα έχουν στα κέντρα φιλοξενίας.

Με τη σειρά του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκτύπωσε ενημερωτικά φυλλάδια που θα πρέπει να μοιραστούν τις επόμενες ημέρες στους πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, όπου θα τους δίνονται εξηγήσεις γιατί θα πρέπει να μετακινηθούν στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Πάντως, ο επιπλέον χώρος που είχε αποφασιστεί να δοθεί στον Ελαιώνα ακόμα δεν είναι έτοιμος. Στην περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως από τα αρμόδια υπουργεία, θα μεταφερθούν εκεί 700 Αφγανοί.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου