ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές στη Φθιώτιδα – Τα «γυρίζει» ο 14χρονος – «Δεν έχω κάνει εγώ τους εμπρησμούς»

φωτιές-στη-φθιώτιδα-τα-γυρίζει-ο-14χ-462585

Συνοδεία των γονιών του και ανθρώπων του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Εισαγγελέα, ο 14χρονος που κατηγορείται για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 5 μέχρι τις 17 Αυγούστου στο Θεολόγο Μαλεσίνας, στη Φθιώτιδα.

Τα δεδομένα από το προηγούμενο 24ωρο ωστόσο έχουν αλλάξει, καθώς οι πληροφορίες θέλουν τον 14χρονο, τόσο στην κατάθεσή του, όσο και ενώπιον του Εισαγγελέα, να μην παραδέχεται την εμπλοκή του στην εκδήλωση των πυρκαγιών.

Πάντως, οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι κακουργηματικές και παραπέμφθηκε σε τακτική ανακρίτρια. Παράλληλα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας διέταξε να γίνει παιδοψυχιατρική εκτίμηση στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα».

Η διαδικασία προβλέπει τη μεταφορά του στο νοσοκομείο των Αθηνών, συνοδεία κοινωνικής λειτουργού, εφόσον είναι ανήλικος και έχοντας πρώτα αρνητικό τεστ κοροναϊού από νοσοκομείο.

Ο συνήγορος του 14χρονου, Κωνσταντίνος Ζεκεντές, ζήτησε προθεσμία για να υπάρξει χρόνος να μελετηθεί το κατηγορητήριο και να ετοιμάσουν την απολογία τους. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο LamiaReport, το απολογητικό υπόμνημα θα κατατεθεί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι γονείς του μικρού, εναντίον των οποίων ασκήθηκε δίωξη με την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο, που ορίστηκε για τις 7 Οκτωβρίου 2021.

Αντίθετα, οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 14χρονο είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς οι πράξεις που του αποδίδονται, εκτός από τις πολύ μεγάλες υλικές ζημιές που προκάλεσαν, έθεσαν σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές.

Επίσης, ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, από πυροσβέστες, αστυνομικούς, στρατιώτες και ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας και των ΟΤΑ, βρισκόταν επί 12 ημέρες καθηλωμένος στην περιοχή, προσπαθώντας να την προστατέψουν από πράξεις εμπρησμού.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου