ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή την Τρίτη ο δράστης του μακελειού στην Ιεράπετρα

στον-ανακριτή-την-τρίτη-ο-δράστης-του-μ-461672

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο 26χρονος, πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου σκόρπισε τον τρόμο στην Ιεράπετρα Λασιθίου, όταν κατακρεούργησε με μπαλτά 54χρονο ομοεθνή του και στη συνέχεια επιτέθηκε εναντίον 50χρονου επιχειρηματία τον οποίο τραυμάτισε σοβαρά.

Ακολούθως, με τον ίδιο μπαλτά έσπασε τα τζάμια περιπολικού που ήταν σταθμευμένο έξω το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας και επιτέθηκε σε αστυνομικό που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει. Τελικά ο ο αστυνομικός κατάφερε να τον αφοπλίσει και τον συνέλαβε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νεαπόλεως Λασιθίου και φέρεται να επικαλέσθηκε οικονομικές διαφορές με τα θύματα και ότι αποφάσισε να τα εκδικηθεί.

Ο εισαγγελέας τού άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος του 50χρονου επιχειρηματία αλλά και του αστυνομικού, καθώς και για βιασμό, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, για πρόκληση φθορών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Μανώλη Μιχαλοδημητράκη, το θύμα, μόνο στο κεφάλι φέρει περισσότερα από 20 χτυπήματα και 15 χτυπήματα στον θώρακα. Ο ιατροδικαστής ανέφερε ακόμη ότι ο άτυχος άνδρας φέρει και χτυπήματα άμυνας στο αριστερό χέρι κάτι που δείχνει ότι προηγήθηκε πάλη.

Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση ο 26χρονος πριν κατακρεουργήσει τον 54χρονο συμπατριώτη του και επιτεθεί στον επιχειρηματία από την Ιεράπετρα, με τη χρήση βίας και την απειλή μαχαιριού αποπειράθηκε να βιάσει και τελικά ασέλγησε σε βάρος μιας 40χρονης, στα θερμοκήπια του συζύγου της οποίας εργαζόταν.

Ο 50χρονος τραυματίας που δέχθηκε τρία χτυπήματα στο κεφάλι εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη νευροχειρουργική κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου