ΕΛΛΑΔΑ

Αυστρία: Οι νεοναζιστές της Ελλάδας παραμένουν στο προσκήνιο

αυστρία-οι-νεοναζιστές-της-ελλάδας-πα-459265

«Η δικαστική διαδικασία κατά του νεοναζιστικού κόμματος “Χρυσή Αυγή” στην Ελλάδα συνεχίζεται, οι περισσότεροι βουλευτές του κατηγορούνται για την ίδρυση μιας εγκληματικής οργάνωσης και πρέπει να υπολογίζουν σε σύλληψη και καταδίκη, τη στιγμή που το κόμμα αναδείχθηκε τρίτη πολιτική δύναμη στις ευρωεκλογές» αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα «Τιρόλερ Τάγκες Τσάιτουνγκ» (ΤΤZ).

Η εφημερίδα, επισημαίνοντας πως η υπόθεση της Χρυσής Αυγής εξακολουθεί να συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία ενόψει και των πολιτικών παρενεργειών μετά την επιτυχία του κόμματος στις ευρωεκλογές, αναφέρεται στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την άρση της ασυλίας βουλευτών του.

Εκεί -παρατηρεί η ΤΤΖ- ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, χαρακτήρισε τον εαυτό του «πολιτικό κρατούμενο», για τον οποίο δεν υπάρχει καμία απόδειξη για ενοχή, κάτι που τόνισαν επίσης οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους βουλευτές, που παραμένουν πιστοί στον Ν. Μιχαλολιάκο και τις Αρχές του κόμματος.

Ωστόσο, τουλάχιστον δύο βουλευτές αποχώρησαν από το κόμμα και επαπειλείται διάσπασή του, προσθέτει η εφημερίδα, διότι η δίκη συνεχίζεται και ο φόβος για σύλληψη και φυλάκιση ωθεί κάποια κομματικά στελέχη να διακηρύσσουν την αθωότητά τους και να διαχωρίζουν τη θέση τους από πράξεις βίας. Από την άλλη πλευρά, η σύζυγος του αρχηγού, Ελένη Ζαρούλια, φαίνεται να μη μετανιώνει για τίποτε, παρότι αντιμετωπίζει και η ίδια την κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η δικαστική διαδικασία συνεχίζεται, οι ανακριτές ερευνούν τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και αποκαλύπτονται ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες βιαιοπραγιών κατά αλλοδαπών. Όλα αυτά συμβαίνουν μετά την ανάδειξη του κόμματος σε τρίτη δύναμη στην Ελλάδα κατά τις ευρωεκλογές, με ποσοστό 9,3% (και τρεις έδρες στο ευρωκοινοβούλιο), «μια αντιφατική κατάσταση που ανησυχεί τόσο την κυβέρνηση όσο και την αντιπολίτευση, που υπολογίζουν περισσότερο σε μια διάσπαση της Χρυσής Αυγής παρά σε ενδεχόμενη νίκη της στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, παρότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενόψει του κύματος συλλήψεων στην κορυφή του νεοναζιστικού κόμματος, είχε αναγγείλει πριν από μερικούς μήνες τη «σύνθλιψη» των ακροδεξιών, κανείς στην Ελλάδα δεν υπολογίζει πλέον, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα του Μαΐου, σε μια ήττα των ακροδεξιών στις επόμενες εκλογές, που πρέπει να διεξαχθούν έως τα τέλη του 2016.

Όπως προστίθεται, τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις, διχάζουν την κοινή γνώμη, μερικοί προειδοποιούν για ένα αυξανόμενο κύμα φασισμού στην Ελλάδα και χαρακτηρίζουν την εκλογική επιτυχία του «νεοναζιστικού μορφώματος» ως ντροπή για ολόκληρη την Ευρώπη.

«Η δίκη κατά των ακροδεξιών συνεχίζεται και το μέλλον του κόμματος είναι ασαφές, ωστόσο τα παραδοσιακά κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, δεν τα εμπιστεύεται μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων, καθώς πολλοί είναι της γνώμης ότι και τα δύο έχουν ασκήσει πολιτική σε βάρος των πολιτών και έχουν εκθρέψει τη διαφθορά και την ευνοιοκρατία, κάτι που συνεχίζει να φέρει οφέλη στη Χρυσή Αυγή» καταλήγει το δημοσίευμα της «Τιρόλερ Τάγκες Τσάιτουνγκ».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου