ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Κολυμπούν κανονικά οι τουρίστες στη μολυσμένη παραλία

χαλκιδική-κολυμπούν-κανονικά-οι-τουρ-458475

Στην παραλία Παπαδιά της Χαλκιδικής και σήμερα οι τουρίστες κολυμπούσαν κανονικά παρά την ανακοίνωση του δήμου Κασσάνδρας ότι τα νερά είναι ακατάλληλα.

Το πρόβλημα προέκυψε μετά τη διαρροή λυμάτων από το αντλιοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού που είναι πάνω στην παραλία.

Οι τουρίστες μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν για την ακαταλληλότητα των νερών, καθώς κανένας δεν τους ενημέρωσε ούτε υπάρχει κάποια σήμανση στον χώρο προκειμένου να προειδοποιεί.

Οι κάτοικοι ζητούν να δοθεί λύση και να γίνει σωστή διαχείριση των λυμάτων, προκειμένου η όμορφη παραλία της Χαλκιδικής να μην κινδυνεύσει ξανά.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκδική

«Τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων από τα δείγματα που παρθήκαν από τη θαλάσσια περιοχή της Παπαδιάς στη Χανιώτη έδειξαν ότι τα νερά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή (εύρος πλάτους 150 μέτρα) δεν είναι απολύτως κατάλληλα για κολύμπι. Συνιστούμε στους δημότες και στους επισκέπτες να αποφύγουν το κολύμπι στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στο μεταξύ οι δειγματοληψίες από τη θάλασσα στη συγκεκριμένη περιοχή συνεχίζονται σε καθημερινή βάση από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου Κασσάνδρας και τα δείγματα στέλνονται για ανάλυση. Για κάθε νεότερο στοιχείο που θα προκύψει θα υπάρξει νεότερη και επικαιροποιημένη ανακοίνωση».

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου