ΕΛΛΑΔΑ

Ζεσταίνει τις μηχανές του το 4ο AirSea Show στην Καβάλα

ζεσταίνει-τις-μηχανές-του-το-4ο-airsea-show-στην-κ-457336

Με 42 συμμετοχές από Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Σερβία και Σαουδική Αραβία, 13 πληρώματα, 460 μέλη υποστήριξης, 100 εθελοντές, 12 ώρες επιδείξεων και περισσότερους από 40.000 θεατές ανοίγει τα φτερά του για τέταρτη συνεχή χρονιά το «Kavala AirSea Show», την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, στην παραλία της Καβάλας.

Μια διοργάνωση που ξεκίνησε με δειλά βήματα το 2010, όταν οι τοπικοί φορείς στήριξαν την πρόταση της αεροπορικής εταιρείας Egnatia Aviation Training College για τη διοργάνωση ενός FLY IN, το οποίο την επόμενη χρονιά συνδυάστηκε με αεροπορική επίδειξη. Η διεθνής δυναμική που έλαβε η διοργάνωση του 2013, την έχει καταστήσει θεσμό όχι μόνο για την πόλη, αλλά για ολόκληρη την νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Όλη η πόλη συμμετέχει σε αυτή τη μοναδική διοργάνωση, που προβάλλει τον τόπο μας. Εξάλλου τα μηνύματα που λαμβάνουμε και πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς καθημερινά, δείχνουν πως εφέτος το “AirSea Show” καθιερώνεται ως ένας πρωτοποριακός θεσμός» δήλωσε ο δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Σιμιτσής. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Καβάλας έχει τεθεί επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής. Ακόμη, επισήμανε ότι «η Καβάλα που είναι δομημένη αμφιθεατρικά μπροστά στη θάλασσα αποτελεί ιδανική “εξέδρα” για τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους που θέλουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα».

«Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά» είναι το κεντρικό σύνθημα, ήδη από το 2011, συμβολίζοντας ότι μέσα στο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, η διοργάνωση τολμά, αναπτύσσεται και πετυχαίνει.

Το «4ο Kavala AirSea Show 2014» θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20 – 22 Ιουνίου στην παραλιακή ζώνη του λιμένα της Καβάλας και την ευρύτερη περιοχή, με ελεύθερη είσοδο στο σύνολο των αεροπορικών επιδείξεων και ναυτικών δράσεων. Η πόλη όμως κινείται ήδη στους ρυθμούς της διοργάνωσης, καθώς από το πρωί της Δευτέρας έχουν ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις τα παγκοσμίου φήμης «Γεράκια της Σαουδικής Αραβίας – RSAF/SAUDI HAWKS» που συμμετέχουν για πρώτη φορά στη διοργάνωση.

Τις δύο πρώτες ημέρες των επίσημων εκδηλώσεων υπάρχει πλούσιο πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα στο κεντρικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος», ενώ το πρωί της Κυριακής η δράση θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Π.Α. Αμυγδαλεώνας (8χιλ. Βόρεια της Καβάλας). Οι αεροπορικές επιδείξεις θα πραγματοποιούνται τα απογεύματα και θα ακολουθούν παράλληλες εκδηλώσεις, επίσης με δωρεάν είσοδο.

«Πρόκειται για ένα μοναδικής ποιότητας γεγονός που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα αντίστοιχα του εξωτερικού. Μάλιστα, εδώ ο θεατής το παρακολουθεί εντελώς δωρεάν» ανέφερε ο Διευθυντής του «Kavala Airsea Show», Σμήναρχος (Ι) ε.α. Παναγιώτης Γεωργιάδης. «Οι συμμετοχές, η οργάνωση, η συνεργασία όλων των φορέων καθώς και η υποστήριξη τόσο της επίσημης πολιτείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας μας δείχνουν το δρόμο για να συνεχίζουμε την προσπάθεια που γίνεται με πολύ κόπο και μεράκι» συμπλήρωσε.

Δωρεάν παράλληλες δράσεις

Εφέτος το πρόγραμμα του «Kavala Airsea Show» εμπλουτίζεται με πλήθος παράλληλων δράσεων, οι οποίες προσφέρονται δωρεάν στους θεατές και κυρίως στους μικρούς φίλους των επιδείξεων. Το Σάββατο, θα διεξαχθεί παιδικός ποδηλατικός αγώνας με την ονομασία «Wheels & Wings», για την συμμετοχή στον οποίο απαιτείται έγγραφη συγκατάθεση γονέα, μαζί με τη φόρμα συμμετοχής. Υποχρεωτικό είναι επίσης το κράνος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ η χρήση βοηθητικών τροχών επιτρέπεται μόνο στην κατηγορία baby. Στον χώρο του αγώνα θα υπάρχει έκθεση αγωνιστικών ποδηλάτων και εξοπλισμού.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου