ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα κατασκευάζουν δομή για παιδιά με αυτισμό

στην-πάτρα-κατασκευάζουν-δομή-για-παι-455857

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται με γοργό ρυθμό στην Πάτρα, οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου, που περιλαμβάνει Κέντρο Ημέρας και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τα άτομα με Αυτισμό.

Η δομή χτίζεται σε οικόπεδο του Σταθακοπουλείου Κληροδοτήματος, θα είναι διώροφη, με τμήμα υπογείου και κολυμβητική δεξαμενή, με χρήση κέντρου διημέρευσης, ημερήσιας φροντίδας και υποστηριζόμενης διαβίωσης, προϋπολογισμού 3.497.544 ευρώ. Το έργο εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Υπενθυμίζεται, ότι η σύμβαση του έργου, υπογράφηκε τον περασμένο Απρίλιο στο Δημαρχείο, από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τον Γιώργο Θεμ. Λαδόπουλο Α.Τ.Ε., παρουσία και του Θωμά Γκορίλα, Πρόεδρου του Σωματείου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό «ΜΙΤΟΣ», που πρωτοστάτησε στην δημιουργία της συγκεκριμένης δομής.

Η Δημοτική Αρχή και με τη συμβολή των αρμόδιων επιστημόνων, έθεσε στόχο την ανάπτυξη στην περιοχή, δομών πρώιμης διάγνωσης και θεραπευτικής φροντίδας για τα παιδιά με αυτισμό και τις οικογένειες τους, καθώς και υποστηρικτικών δομών για την ενήλικη ζωή, όταν η οικογένεια αδυνατεί.

Στον ίδιο χώρο, του Σταθακοπουλείου, κατασκευάστηκε και λειτουργεί το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας των «Μαχητών», για την εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων με νοητική υστέρηση, δυναμικότητας 50 ατόμων, ενώ λειτουργεί εκεί και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, δυναμικότητας 13 ατόμων.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου