ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Γεμίζουν οι ΜΕΘ – «Έχουμε πρόβλημα» προειδοποιούν οι ειδικοί

κοροναϊός-γεμίζουν-οι-μεθ-έχουμε-π-450964

Καμπανάκι για τις αντοχές του ΕΣΥ, χτυπούν οι ειδικοί, σημειώνοντας ότι οι ΜΕΘ κοροναϊού γεμίζουν σιγά – σιγά.

Στα νοσοκομεία της χώρας η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ κοροναϊού, ανέρχεται στο 68%, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Ανησυχία υπάρχει ειδικά για την Κρήτη όπου το 79,2% των κλινών ΜΕΘ Covid είναι κατειλημμένες. Στην Αττική η πληρότητα φτάνει το 67% και στη Θεσσαλονίκη στο 71%.

«Έχουμε πρόβλημα, υπάρχει αύξηση των παραμέτρων όλων και πρέπει να το δούμε αυτό σιγά –σιγά», τόνισε, μιλώντας στον Σκάι, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Πρωτοφανής πίεση

Στην ίδια εκπομπή μιλώντας ειδικά για το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος εξήγησε ότι στη δική του μονάδα η εφημερία ξεκινά σήμερα με γεμάτες και τις 12 κλίνες της. Το νοσοκομείο διαθέτει συνολικά 20 κλίνες Covid εκ των οποίων οι 18 είναι γεμάτες, ποσοστό δηλαδή πάνω από 90%.

«Έχουμε αφήσει 10 κλίνες για τα υπόλοιπα νοσήματα, κι εκεί είναι μεγάλη η πληρότητα», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

Χαρακτήρισε πρωτοφανή την πίεση που δέχεται σε περίοδο καλοκαιριού το νοσοκομείο και προειδοποίησε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας». Προειδοποίησε ότι έως τις 20 Σεπτέμβρη οπότε αλλάζει ο καιρός πρέπει να σταματήσει η διάδοση του ιού.

«Η μάχη δίνεται έξω: Με απλή μάσκα, με προφύλαξη, με επιτάχυνση εμβολιασμών, με τρίτη δόση όπου χρειάζεται, να πετύχουμε ένα συνολικό καθολικό τείχος ανοσίας για να εμποδίσουμε τον ιό να κάνει τη ζημιά», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου