ΕΛΛΑΔΑ

Στο σκαμνί παιδοχειρουργός για τον θάνατο βρέφους από σηψαιμία

στο-σκαμνί-παιδοχειρουργός-για-τον-θά-449801

Μετά από πολλές αναβολές σήμερα αναμένεται να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η υπόθεση του θανάτου του 11μηνου βρέφους της οικογένειας Κοσμαδάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Νοέμβριο του 2012.

Το άτυχο βρέφος είχε εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για εγχείρηση βουβωνοκήλης και μετά από τρία χειρουργεία άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου από σηψαιμία.

Στο «σκαμνί» κάθεται ο παιδοχειρουργός, που χειρούργησε το 11μηνο βρέφος, καθώς σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το έντεκα μηνών αγγελούδι αντιμετώπιζε πρόβλημα βουβωνοκήλης και έπειτα από 5 ημέρες νοσηλείας στο ΠΑΝΓΗ εξέπνευσε, μετά από τρεις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Το βρέφος εισήχθη στο Νοσοκομείο με πρόβλημα βουβωνοκήλης και έκανε την ίδια ημέρα προγραμματισμένη εγχείρηση.

Η μετεγχειρητική κατάσταση του βρέφους δεν εξελίσσονταν ομαλά με αποτέλεσμα το πρωί του Σαββάτου 3/11/2012, να υποβληθεί σε δεύτερη επέμβαση, ενώ την Κυριακή το πρωί εισήχθη και για τρίτη φορά μέσα σε πέντε ημέρες στο χειρουργείο.

Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ όπου λίγο μετά τις 11 το βράδυ της ίδιας ημέρας, το μικρό αγγελούδι έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Καταπέλτης ο Ιατροδικαστής

Καταπέλτης ήταν ο αείμνηστος ιατροδικαστής, Μ. Μιχαλοδημητράκης που διενέργησε νεκροψία – νεκροτομή στο άψυχο σώμα του 11μηνου βρέφους. Ο ίδιος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε ιατρικό λάθος.

«Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει προηγηθεί ιατρικό λάθος. Το βρέφος πέθανε από νέκρωση εντέρου (περιτονίτιδα) μετά από χειρουργική επέμβαση».

Πηγή: cretapost

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου