ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΑ: Οι πολίτες να αποτρέψουν την επιστροφή στη δραχμή

εσα-οι-πολίτες-να-αποτρέψουν-την-επιστ-448561

Οι πολίτες της χώρας θα πρέπει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να αποτρέψουν την άτακτη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή, συμβάλλοντας στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας με τους εταίρους-πιστωτές, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Παναγής Καρέλλας, εκπροσωπώντας το δ.σ. του ΕΣΑ.

Ο κ. Καρέλλας σημείωσε ότι «ύστερα από πέντε μήνες άκαρπων διαπραγματεύσεων που βύθισαν την ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση μεταθέτει την ευθύνη στον ελληνικό λαό για να αποφασίσει με ένα Ναι ή ένα Όχι την πορεία και το μέλλον της χώρας, θέτοντας σε αμφισβήτηση την αξιοπρεπή διατήρηση της χώρας εντός της Ευρωζώνης» και πρόσθεσε:

«Οι πολίτες της χώρας θα πρέπει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να αποτρέψουν την άτακτη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή, συμβάλλοντας στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας με τους εταίρους-πιστωτές που θα σηματοδοτεί την αφετηρία μιας νέας κοινής προσπάθειας με άμεσο στόχο το σχεδιασμό ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους όπου θα αποκλείονται συντεχνιακές κατά περίπτωση απαιτήσεις, αναχρονιστικά κεκτημένα, παραγοντισμός, πελατειακές σχέσεις και κομματικές εξυπηρετήσεις και θα διασφαλίζει:

  • την ισότιμη παραμονή της χώρας εντός του ευρώ
  • την ανάταξη της πραγματικής οικονομίας
  • την εφαρμογή αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων
  • την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς
  • την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της χώρας
  • την αποτελεσματική λειτουργία των κοινωνικών δομών, με έμφαση στη συνέχιση των αξιοπρεπών παροχών για την κοινωνική πρόνοια και την ασφάλιση.

Ο κ. Καρέλλας και το ΕΣΠ, «εκπροσωπώντας ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας της παραγωγής και της δημιουργίας, προσφέροντας εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, και όντας οι μόνιμοι και σταθεροί αιμοδότες των ασφαλιστικών ταμείων και των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού», καλούν «τα πολιτικά κόμματα, τους φορείς και τους πολίτες να αναλάβει ο κάθε ένας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί ώστε να αποφευχθεί ο διχασμός του ελληνικού λαού».

Ζητεί ακόμη από την πολιτεία, «με δεδομένη την πλήρη απραξία της αγοράς, λόγω του διαμορφωθέντος κλίματος και της επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων, ως ελάχιστο δείγμα μέριμνας προς τον εμπορικό κλάδο, να διαμορφώσει άμεσα ένα σαφές και ολοκληρωμένο κανονιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία της αγοράς».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου