ΕΛΛΑΔΑ

Βαγγ. Αποστόλου: Κανένας κίνδυνος για τις αγροτικές επιδοτήσεις

βαγγ-αποστόλου-κανένας-κίνδυνος-για-τ-446721

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών στον αγροτικό τομέα, είτε πρόκειται για τις ενισχύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και τις πληρωμές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, είτε για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, τηρείται κανονικά και οι πληρωμές γίνονται και θα γίνονται στο χρόνο τους χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό υποστηρίζει με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλης Αποστόλου, διαψεύδοντας αναφορές για προβλήματα στις καταβολές των αγροτικών επιδοτήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, οι αγροτικές επιδοτήσεις αποτελούν ενισχύσεις που λαμβάνουν οι αγρότες στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η συμμετοχή της χώρας μας στην Ε.Ε. ούτε συζητείται ούτε διακυβεύεται από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής. Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, ισότιμος εταίρος της Ε.Ε. και έτσι θα συνεχίσει να είναι», επεσήμανε ο ίδιος.

Και κατέληξε: «Οι Έλληνες αγρότες γνωρίζουν ότι το μοναδικό ερώτημα στο δημοψήφισμα της Κυριακής αφορά την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των δανειστών που, ειδικά με όσα προβλέπει για τον αγροτικό τομέα, αποτελεί ταφόπλακα για το παρόν και το μέλλον τους. Θα πουν λοιπόν ένα βροντερό και περήφανο όχι, ανοίγοντας το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου