ΕΛΛΑΔΑ

Υπογράφηκε η σύμβαση με Singular Logic για το δημοψήφισμα

υπογράφηκε-η-σύμβαση-με-singular-logic-για-το-δημο-444584

Ανατέθηκε επισήμως σήμερα, Τετάρτη, στην εταιρεία SingularLogic το έργο της συγκέντρωσης και παρουσίασης των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, με πρόβλεψη μάλιστα στη σύμβαση για την περίπτωση ματαίωσης της προσφυγής στον λαό. Υπογράφηκε από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκο Βούτση η σύμβαση με την εταιρεία στην οποία ορίζεται ότι η SingularLogic θα λάβει συνολικά ποσό ύψους 2.398.500 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%).

Ωστόσο, προφανώς λόγω της πολιτικής κινητικότητας και των ραγδαίων εξελίξεων ως προς τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, υπάρχει στην απόφαση ανάθεσης (Αριθ. πρωτ. οικ: 21751 – 1.7. 2015) στην εταιρεία πρόβλεψη για την περίπτωση που το δημοψήφισμα ματαιωθεί. «Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο μετά την ανάθεση του έργου ματαιωθεί η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος η εταιρεία θα δικαιούται να λάβει το ποσό των 239.850 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%, ήτοι μέρος της αναλογούσης αμοιβής της για την κάλυψη δαπανών της για την εκτέλεση του έργου» αναφέρει η σύμβαση με SingularLogic.

Η συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία πληροφορικών συστημάτων και εφαρμογών πληροφορικής γίνεται επειδή, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία, το υπουργείο Εσωτερικών δεν διαθέτει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό (ηλεκτρονικά συστήματα) και τον απαιτούμενο αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού (αναλυτές-προγραμματιστές κ.ά.) για να αναλάβει και να φέρει σε πέρας έργο της συγκέντρωσης και της μετάδοσης των αποτελεσμάτων. Από την ίδια εταιρεία, τη Singular, έχει υλοποιηθεί το έργο των αναγκών πληροφορικής σε όλες τις προηγούμενες από το 1981 και μέχρι σήμερα εκλογές (βουλευτικές, ευρωεκλογές, δημοτικές – κοινοτικές, νομαρχιακές, περιφερειακές).

Το ανατιθέμενο στην ανάδοχο εταιρεία έργο συνίσταται σε:

  • Λειτουργία κεντρικού συστήματος για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων
  • Υποστήριξη δικτύου εκλογών αυξημένης διαθεσιμότητας για δημόσιους φορείς μέσω σύνδεσης της εταιρείας στο «Σύζευξις»
  • Υποστήριξη δικτύου εκλογών αυξημένης διαθεσιμότητας για την ΕΡΤ
  • Υποστήριξη δικτύου εκλογών για πολιτικά κόμματα και ραδιόφωνα

Η εταιρεία αναλαμβάνει μεταξύ άλλων την υποστήριξη των Πρωτοδικείων της χώρας για την επεξεργασία των οριστικών αποτελεσμάτων, τις αυξημένες υπηρεσίες Internet και το σύστημα ασφαλούς ηλεκτρονικής μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT), το οποίο θα εφαρμοστεί σε περίπου 4.800 εκλογικά τμήματα.

Το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης περιλαμβάνει:

  • Τηλεφωνική υποστήριξη των περιφερειακών ενοτήτων και των δήμων για τη διαδικασία παράδοσης των συσκευών στους δικαστικούς αντιπροσώπους και δημιουργία του απαραίτητου για τη διανομή και παράδοση συνοδευτικού έντυπου υλικού.
  • Τηλεφωνική υποστήριξη των δικαστικών αντιπροσώπων από την Παρασκευή ως και την Κυριακή του δημοψηφίσματος
  • Συλλογή συσκευών στα Πρωτοδικεία με τοπική πανελλαδική παρουσία της εταιρείας SingularLogic

Στη σύμβαση σημειώνεται ότι η καταχώρηση εκλογικών αποτελεσμάτων θα γίνεται από έμπειρη ομάδα χειριστών (τουλάχιστον 80 σταθμοί εργασίας) εντός των χώρων του υπουργείου ενώ τα ηλεκτρονικά αρχεία αποτελεσμάτων θα ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα (ενημέρωση ανά 5-10 λεπτά) για όλα τα διαπιστευμένα ΜΜΕ χωρίς κανένα κόστος.

Η δαπάνη για το έργο αφορά σε ποσό ύψους 1.950.000 € χωρίς ΦΠΑ, ήτοι 2.398.500 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου