ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι με όρους οι Ζησιμόπουλος – Γρέγος της Χρυσής Αυγής

ελεύθεροι-με-όρους-οι-ζησιμόπουλος-γ-442883

Περιοριστικά μέτρα στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Πολύβιο Ζησιμόπουλο καιΑντώνη Γρέγο επέβαλαν οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάππα και Μαρία Δημητροπούλουμε τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του vima.gr στον Ζησιμόπουλο επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ. Στον Γρέγο απαγορεύτηκε επίσης η έξοδος από τη χώρα, εγγυοδοσία 20.000 ευρώ και απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδήλωση της ΧΑ εντός και εκτός των γραφείων της οργάνωσης. Της απαγόρευσης εξαιρείται η κοινοβουλευτική δραστηριότητα των δύο βουλευτών.

Οι απολογίες των δύο βουλευτών στις ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκαν το μεσημέτι της Παρασκευής. Ο Ζησιμόπουλος απολογήθηκε επί περίπου τρεις ώρες για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.‬

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζησιμόπουλος, του οποίου η υπεράσπιση χαρακτήρισε ως «άψογη τη σημερινή διαδικασία», αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται.

‬Ο βουλευτής φέρεται, μεταξύ άλλων, να κλήθηκε από την ανάκριση να σχολιάσει πολιτικές θέσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής, όπως του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Το ότι κάποιος, ακόμη και ο αρχηγός, εκφράζει τη μία ή την άλλη άποψη, δεν είναι δεσμευτικό για όλους τους υπόλοιπους. Πουθενά δεν γράφει κάτι τέτοιο στο καταστατικό της οργάνωσης».

Την ερχόμενη εβδομάδα καλούνται να απολογηθούν για τα εγκλήματα της προμήθειας με όπλα της οργάνωσης της ΧΑ οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές Ν. Μιχαλολιάκος, Χ. Παπάς και Γ. Λαγός.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου