ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτύρεται ο ΗΑΤΤΑ για το νέο πρόγραμμα προώθησης του ΕΟΤ

διαμαρτύρεται-ο-ηαττα-για-το-νέο-πρόγρ-442875

Εντονη διαμαρτυρία εκφράζει ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) εκ μέρους των τουριστικών γραφείων, σχετικά με το νέο πρόγραμμα προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού, που παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Πάνος Λειβαδάς την Τετάρτη.

Αναφερόμενος στην παρουσίαση ο ΗΑΤΤΑ επισημαίνει ότι στο επίσημο site της Ελλάδας (www.visitgreece.gr) παρουσιάζονται και χρησιμοποιούνται οι πλατφόρμες expedia.com, lastminute.com, tripadvisor.com, travelocity.com, travelzoo.com, yahoo.com και orbitz.com, οι οποίες παραπέμπουν τον τουρίστα στα συγκεκριμένα sites για την οργάνωση του ταξιδιού και την αγορά υπηρεσιών.

Επιπλέον, σημειώνει τη «συνεργασία με Greek Travel Pages και ενσωμάτωση δρομολογίων πλοίων σε όλους τους προορισμούς της Ελλάδας με λιμάνι, στην ιστοσελίδα www.visitgreece.gr».

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει ότι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δίνεται η δυνατότητα κρατήσεων, μέσω ενός τουριστικού γραφείου, το οποίο προσφέρει εκτός από ακτοπλοϊκά εισιτήρια, το σύνολο των τουριστικών υπηρεσιών (ξενοδοχεία, μεταφορές, κλπ), όπως και τα περίπου 4.000 νομίμως λειτουργούντα τουριστικά γραφεία της χώρας.

«Δεν είναι δυνατό το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ να προωθούν ενεργά, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ελλάδας, εμπορικές πράξεις κατευθυνόμενης προβολής ή μονοπώλησης πωλήσεων τουριστικών υπηρεσιών και τον αθέμιτο ανταγωνισμό των ελεύθερων επαγγελματιών, με επιλεκτικές συνεργασίες ημεδαπών και αλλοδαπών διαδικτυακών πυλών πώλησης, εισιτηρίων, ξενοδοχείων, μεταφορών, εκδρομών», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος, προσθέτοντας ότι πάνω από το 70% των τουριστών της Ελλάδας διακινούνται από τα ελληνικά τουριστικά γραφεία, τα οποία προβάλουν και προωθούν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο με ίδια μέσα και κόστος.

Απαντώντας στη διαμαρτυρία του ΗΑΤΤΑ η εκδότρια του Greek Travel Pages κυρίαΜαρία Θεοφανοπούλου αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το GTP «παρέχει πληροφόρηση προσβάσιμη από όλους. Δεν αποτελεί σύστημα κρατήσεων οποιασδήποτε υπηρεσίας. Το GTP συλλέγει, επεξεργάζεται και δημοσιεύει τα δρομολόγια πλοίων από το 1975 σε έντυπη μορφή και από το 1998 και σε ηλεκτρονική. Είναι το μόνο μέσο που παρουσιάζει όλα τα δρομολόγια είτε αυτά είναι κύρια, τοπικά ή αφορούν σε πορθμεία. Είναι το μόνο μέσο, που, όλα αυτά τα χρόνια, δίνει λύση σε όσους επιθυμούν να προγραμματίσουν από νωρίς το ταξίδι τους στα ελληνικά νησιά, παρουσιάζοντας προτεινόμενα δρομολόγια». Προσθέτει επίσης ότι ο ΕΟΤ «ζήτησε τη συνδρομή του GTP για την παρουσίαση των δρομολογίων πλοίων στο www.visitgreece.gr. Ανταποκριθήκαμε όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν άμεσα, επωμιστήκαμε το κόστος υλοποίησης και παρέχουμε την πληροφορία στον ΕΟΤ εντελώς δωρεάν».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου