ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζει το φεστιβάλ του καλοκαιριού στο Πήλιο

αρχίζει-το-φεστιβάλ-του-καλοκαιριού-σ-442770

Διήμερες εκδηλώσεις από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ζαγοράς για ντόπιους και επισκέπτες

Ανοίγει σήμερα αυλαία το 1ο καλοκαιρινό φεστιβάλ Πηλίου «Pelion Summer Festival», που θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιουλίου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς Πηλίου «Ξένιος Ζευς», καθιερώνοντας έναν νέο θεσμό για το μέλλον.

Το όραμα του συλλόγου είναι η τουριστική και η πολιτιστική προβολή, καθώς και ανάπτυξη της περιοχής που δραστηριοποιείται. Αναλυτικά σε Ζαγορά, Μακρυράχη και Πουρί καθώς και τα επίνειά τους Χορευτό, Αγιοι Σαράντα, Παρίσσαινα και Ανάληψη.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες από επαγγελματίες που επιχειρούν στην περιοχή τόσο στον χώρο της διαμονής και της εστίασης, όσο και στον χώρο των εναλλακτικών δραστηριοτήτων ή άλλων επαγγελμάτων και τεχνών που προσελκύουν το τουριστικό ενδιαφέρον.

Οι άνθρωποι, τα χωριά, η φύση και ο εναλλακτικός τρόπος διακοπών σε πρώτο πλάνο και όλοι μαζί συνεργούν για την άρτια ανάδειξη των δυνατοτήτων του τόπου.

«Ψυχή» και εμπνευστής του φεστιβάλ ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς Θανάσης Μπαρούτας, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του έδωσε υλοποίησε την ιδέα που γεννήθηκε πριν από ένα χρόνο.

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε σε ένα επταήμερο όλες τις δραστηριότητες που μπορεί να αναπτύξει ο επισκέπτης και ταυτόχρονα φιλοδοξούμε το φεστιβάλ να αποτελέσει την αφορμή για να έρθουν επισκέπτες στην περιοχή», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θανάσης Μπαρούτας. Παράλληλα σημείωσε ότι «το φεστιβάλ απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και αναδεικνύει όσα πλεονεκτήματα διαθέτει η περιοχή».

Ποικίλες δράσεις

Οι δράσεις ξεκινούν σήμερα με κέρασμα και θερμό καλωσόρισμα από τους διοργανωτές στις 7 το απόγευμα στο παλιό τελωνείο.

Αύριο Σάββατο 13 Ιουλίου η αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει στις 3 το μεσημέρι στην παραλία του Χορευτού με πολύ κέφι και στις 19.45 ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλίδης θα μαγειρέψει στην παραλία του Χορευτού με τις έμπειρες μαγείρισσες της περιοχής, με σκοπό να αναδείξει την τέχνη και τα μυστικά της πηλιορείτικης κουζίνας. Στη συνέχεια το μουσικό σχήμα των «Brandy Σουαρέ» παίρνει τη σκυτάλη στις 9.30 το βράδυ για ξεφαντωτικό πάρτι στην αμμουδιά.

Σε παράλληλη δράση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουρίου διοργανώνει το 5ο αντάμωμα παραδοσιακών χορευτικών στην πλατεία του Πουρίου.

Οι επόμενες μέρες περιλαμβάνουν περπάτημα στη φύση, βαρκάδες, μαθήματα μαγειρικής, χειροτεχνία, ξεναγήσεις και πολιτιστικούς περιπάτους αλλά και εναλλακτικές δράσεις όπως kayoning, τοξοβολία, ποδήλατα, κατέβασμα φαραγγιού.

Το «Pelion Summer Festival» θα κλείσει με «σαφάρι μήλου» το ZAGORAPPLE, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγορίν ένα βιωματικό παιχνίδι για όλους. Μουσικές βραδιές και πάρτι θα συμπληρώσουν την εικόνα του «Pelion Summer Festival» σε όλη του την διάρκεια.

Ο στόχος του συλλόγου είναι οι επισκέπτες που θα συμμετέχουν ως πρωταγωνιστές αυτής της μεγάλης γιορτής τόσο σε διάρκεια όσο και σε πεδίο, να απολαύσουν και να μεταφέρουν την τουριστική εμπειρία τους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου