ΕΛΛΑΔΑ

Νέες εικόνες συνωστισμού στην Υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη

νέες-εικόνες-συνωστισμού-στην-υπηρεσ-44205

Μεγάλος συνωστισμός επικρατεί για μια ακόμη ημέρα στην υπηρεσία Ασύλου και Μετανάστευσης στην Κατεχάκη, όπου δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί εν μέσω κορωνοϊού για να τακτοποιήσουν τα έγγραφά τους.

Οι ουρές και σήμερα είναι ατελείωτες, με το συγκεντρωμένο πλήθος να φορά πάντως στην πλειοψηφία του προστατευτική μάσκα. Ωστόσο, όπως γίνεται εύλογα κατανοητό οι αποστάσεις ασφαλείας δεν τηρούνται, με τους αρμόδιους να προσπαθούν από νωρίς για θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, από τις 12 τα μεσάνυχτα βρίσκονται στο σημείο και κοιμούνται μητέρες με τα παιδάκια τους. Από τις 05:30 τα ξημερώματα βρίσκονταν στο σημείο περίπου 250 άτομα. Πολλοί από τους μετανάστες δεν γνωρίζουν ελληνικά, κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Συνωστισμός στην συγκεκριμένη υπηρεσία υπήρξε και την Τετάρτη αλλά και τις προηγούμενες ημέρες.

Μηταράκης: 8 στους 10 δεν χρειάζεται να είναι στην ουρά

Στο σημείο μάλιστα βρέθηκε από νωρίς το πρωί και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης . Ο κ. Μηταράκης, τόνισε ότι 8 στους 10, όταν τελικά περάσουν μέσα προκύπτει ότι δεν χρειαζόταν καν να πάνε στην υπηρεσία. Όπως είπε, έχουν ενημερωθεί ότι οι κάρτες παραμονής έχουν παραταθεί, ότι πολλές αλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά, ότι τα στοιχεία της κάρτας υγείας βρίσκονται στα διαδίκτυο ωστόσο ο συνωστισμός παραμένει.

Πρόσθεσε ότι έχουν παρθεί όλα τα μέτρα προστασίας μέσα και έξω από την υπηρεσία ασύλου, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να διατηρήσει την τάξη ωστόσο «είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσουμε σε όλο αυτό τον κόσμο ότι οι διαδικασίες πλέον γίνονται ψηφιακά».

«Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες έχουν αυτή την προσωπική ανασφάλεια και θέλουν αν έρθουν οι ίδιοι εδώ, για να τους δώσουμε μια πληροφορία η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Χθες σχολιάζοντας τις επαναλαμβανόμενες εικόνες συνωστισμού, ο κ. Μηταράκης τόνισε μιλώντας στον Alpha ότι «οι διαδικασίες στην υπηρεσία έχουν ψηφιοποιηθεί και πως το 80% των ανθρώπων δεν χρειάζεται να βρίσκεται εκεί».

Γώγος: «Είναι επικίνδυνο, πρέπει να διορθωθεί»

«Είναι επικίνδυνο» σχολίασε με την σειρά του στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος. «Κάθε μέρα που αυτό επαναλαμβάνεται είναι χειρότερο γιατί σημαίνει ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα. Πρέπει να διορθωθεί. Είναι επικίνδυνο, έχουν πολύ στενή επαφή, δεν υπάρχει κάποιος να τους μοιράσει μάσκες» πρόσθεσε ο κ. Γώγος. Ο ίδιος, μάλιστα, πρότεινε , οι σχετικές διαδικασίες να γίνονται στις δομές όπου υπάρχει έλεγχος σημειώνοντας.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου